Ειδησεογραφικό site

«Μήνυμα» Σουλτς προς τον Τσίπρα: «Ο Τσίπρας πρέπει να καταλάβει οτι έγινε Πρωθυπουργός»

33

«Μήνυμα» προς τον Αλέξη Τσίπρα έστειλε ο Μάρτιν Σουλτς, καθώς χαρακτήρισε τον Ελληνα πρωθυπουργό λογικό άνθρωπο, αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να συνειδητοποιήσει το νέο ρόλο του.

«Ο Τσίπρας είναι ένας λογικός άνθρωπος με τον οποίο μπορεί κανείς να συζητήσει. Πρέπει όμως τώρα να βγει από το ρόλο του πολιτικού υποψηφίου που θέλει να επιβάλει το πρόγραμμα του κόμματός του με κάθε κόστος και να καταλάβει ότι έγινε Πρωθυπουργός», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tagesspiegel.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι παγιδευμένη, πρόσθεσε ο κ. Σουλτς, καθώς έχει δώσει πολλές υποσχέσεις στον ελληνικό λαό προεκλογικά, θέλει να τις εφαρμόσει σύντομα, αλλά δεν μπορεί γιατί πρώτα θέλει να βγει από το πρόγραμμα. «Πρέπει, όμως, να βγει από αυτή την παγίδα. Εάν οι Ελληνες τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, θα κάνουν το ίδιο και οι δανειστές», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο κ. Σουλτς τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να φορολογήσει τους δισεκατομμυριούχους και να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και όχι να εμπλέκεται σε ιδεολογικές δημόσιες συζητήσεις που δεν βοηθούν κανέναν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.