Ειδησεογραφικό site

Μήνυμα Ντράγκι για την Ελλάδα: Να υπάρξει ισχυρή συμφωνία

27


Να υπάρξει μια «ισχυρή» συμφωνία για την Ελλάδα ζήτησε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος, μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, επισήμανε ότι η συμφωνία πρέπει να διαθέτει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και κοινωνικής δικαιοσύνης και να εξασφαλίζει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο Ντράγκι ξεκαθάρισε ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ «θέλει την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης», ενώ απέφυγε να σχολιάσει την πρόοδο των διαπραγματεύσεων. Η συμφωνία πρέπει να είναι ισχυρή και βιώσιμη, ενώ θα πρέπει να περιλαμβάνει πρόβλεψη για τις εστίες αστάθειας στον χρηματοπιστωτικό τομέα, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Ντράγκι δήλωσε ότι οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου έχουν ήδη βοηθήσει την ιδιωτική κατανάλωση και τη ζήτηση στην Ευρωζώνη, ενώ η πτώση του ευρώ αναμένεται να ενισχύσει το εμπόριο μεταξύ των χωρών της ζώνης. Στο πλαίσιο αυτό, ο πληθωρισμός αναμένεται να αυξηθεί αργότερα μέσα στο έτος, αν και οι προοπτικές του δείκτη σε βάθος τριετίας παραμένουν σχεδόν αμετάβλητες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.