Ειδησεογραφικό site

Μέχρι και με υδροπλάνα θα πηγαίνουν οι τουρίστες στην Αμφίπολη…

76

Τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα στο λόφο Καστά φέρνουν και τα υδροπλάνα στην Αμφίπολη. Η εταιρία Υδροπλάνα Ελλάδος Α.Ε. εκδήλωσε το ενδιαφέρον της να εντάξει στα δρομολόγια της, από τον Μάιο, την ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα, με έγγραφο που απέστειλε στον δήμαρχο Κωσταντίνο Μελίτο, ζητεί να δοθεί άδεια προσέγγισης στο λιμάνι προκειμένου να μεταφέρονται οι τουρίστες από Αθήνα και άλλους σταθμούς που ήδη σταθμευμένα υδροπλάνα. Το θέμα αδειοδότησης υδατοδρομείου θα τεθεί αρχικά στο Λιμενικό Ταμείο Αμφίπολης και εντός των ερχόμενων ημερών στο δημοτικό συμβούλιο ενώ η ανάθεση της εταιρείας που θα αναλάβει τα δρομολόγια γίνει με διαγωνισμό.

«Είναι κάτι ευχάριστο για την Αμφίπολη» τονίζει στο thousandnews.gr, o νέος δήμαρχος.
Σε ερώτηση πόσο έχει αλλάξει η ζωή των κατοίκων σε διάστημα πενήντα ημερών από τότε που αποκαλύφθηκε το ταφικό μνημείο λέει: «Δεν έχει αλλάξει κάτι που να είναι τόσο αισθητό, σίγουρα όμως τα ευρήματα θα διαμορφώσουν άλλα δεδομένα τα οποία θα αξιοποιήσουμε. Εμείς δουλεύουμε εδώ με αγάπη και μεράκι και πέρα από κόμματα. Μας ενδιαφέρει ο τόπος μας και το καλό των κατοίκων».

Ο Κώστας Μελίτος είναι ο εργολάβος που έκανε την μελέτη ύδρευσης στην Μεσολακκιά το χωριό που βρίσκεται 700 μόλις μέτρα από τον τάφο. Πριν εκλεγεί δήμαρχος της Αμφίπολης συμμετείχε μαζί με τους συμπολίτες σε εθελεοντικές δράσεις που στόχο είχαν την ανάπτυξη της περιοχής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.