Ειδησεογραφικό site

Μέρκελ: Όλοι αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα με το προσφυγικό στην Ευρώπη

17

Τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στο προσφυγικό και την ανάγκη να ενισχυθούν θεσμοί όπως η Ελληνογερμανική Συνέλευση, επεσήμανε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, στον χαιρετισμό της προς το 5ο συνέδριο του δικτύου συνεργασίας ανάμεσα σε ελληνικούς και γερμανικούς φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, που ολοκληρώθηκε στο Βερολίνο.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ραλφ Βίλαντ του Περιφερειακού Κοινοβουλίου του Βερολίνου προς τους 90 Έλληνες και 40 Γερμανούς Δημάρχους δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις εντάσεις που εκδηλώθηκαν στις διμερείς σχέσεις την τελευταία πενταετία, παρομοίωσε όμως την Ελληνογερμανική Συνέλευση με έναν ιμάντα μετάδοσης κίνησης, που προωθεί την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Φρανκ Χένκελ, υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου του Βερολίνου, χαρακτήρισε την ελληνογερμανική συνέλευση ευτύχημα για τις διμερείς σχέσεις.

Στην εκδήλωση μεταδόθηκε βιντεοσκοπημένος χαιρετισμός της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία αναφέρθηκε και στο προσφυγικό ζήτημα, λέγοντας πως «όλοι αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα στην Ευρώπη», ενώ χαρακτήρισε την Ελληνογερμανική Συνέλευση έναν θεσμό, από τον οποίο άπαντες, μόνο να κερδίσουν μπορούν.

Από ελληνικής πλευράς, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης είπε στην παρέμβασή του, πως η 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση αποτελεί ένα εδραιωμένο φόρουμ για τη συνεργασία ανάμεσα στους ελληνικούς και τους γερμανικούς δήμους και τόνισε πως «χρειάζεται ουσιαστικός διάλογος ώστε να καταρτιστεί μια σειρά προσεγγίσεων, που στόχο έχουν την εξεύρεση λύσεων. Γνωρίζουμε τις ανάγκες μας, χρειαζόμαστε συνεργασίες για λύσεις».

Τα σχόλια είναι κλειστά.