Ειδησεογραφικό site

Μέρκελ: Οι υπηρεσίες ασφαλείας επέμειναν να αναβληθεί το παιχνίδι στο Ανόβερο

20

 

Ως μια «υπεύθυνη απόφαση» χαρακτήρισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ την απόφαση να ακυρωθεί ο χθεσινός φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου ανάμεσα στη Γερμανία και την Ολλανδία στο Αννόβερο, έπειτα από πληροφορίες που υπήρξαν για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα.

Σε δηλώσεις της το μεσημέρι της Τετάρτης η κυρία Μέρκελ υπερασπίστηκε την απόφαση των γερμανικών αρχών, τονίζοντας πως υπήρξαν «λόγοι ασφαλείας» που οδήγησαν στην ακύρωση του αγώνα.

«Στεναχωρήθηκα όσο και εκατομμύρια άλλοι θαυμαστές του ποδοσφαίρου που ακυρώθηκε ο αγώνας. Αλλά οι υπεύθυνοι ασφαλείας πήραν μια υπεύθυνη απόφαση», υπογράμμισε η καγκελάριος.

Όπως σημείωσε, οι αποφάσεις αυτού του είδους είναι ιδιαίτερα δύσκολες, «ίσως οι πιο δύσκολες» αλλά «χθες ήταν σωστό που λάβαμε την απόφαση να ακυρώσουμε τον αγώνα».

Λίγη ώρα προτού προβεί σε δηλώσεις η κυρία Μέρκελ, γερμανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ντίσελντορφ, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάπτυξης ένοπλων δυνάμεων και στο εσωτερικό της Γερμανίας.

«Εάν είχαμε μια κατάσταση, όπως αυτή στο Παρίσι, ενδεχομένως με επιθέσεις σε τρία-τέσσερα σημεία, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί αν θα επαρκούν οι αστυνομικές δυνατότητες», είπε ο κ. Σόιμπλε, έπειτα από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι και τις χθεσινές απειλές στο Αννόβερο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.