Ειδησεογραφικό site

Μέρκελ: Η Τουρκία πρέπει να αναλάβει μεγάλο βάρος του προσφυγικού

23

Μία ημέρα έπειτα από την άτυπη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στη Μάλτα για το προσφυγικό και το βράδυ της Παρασκευής η Άνγκελα Μέρκελ κλήθηκε να μιλήσει στη γερμανική τηλεόραση για το «φλέγον» αυτό ζήτημα, το οποίο, όπως δείχνουν γερμανικές έρευνες, «γκρεμίζει» σιγά-σιγά τη δημοτικότητά της.

Μιλώντας στο ZDF η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε την ανάγκη να αναλάβει η Τουρκία μεγάλο βάρος του προσφυγικού και να πάρει μέτρα ενάντια στην παράνομη μετανάστευση. Όπως χαρακτηριστικά είπε η ΕΕ πρέπει να δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την Τουρκία, ενώ σημείωσε πως  δεν θα πάρει χρήματα από την πρώτη μέρα.

Την ίδια ώρα, διαβεβαίωσε τους πολίτες της χώρας της ότι η προσφυγική κρίση βρίσκεται υπό έλεγχο στη Γερμανία και τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα μια «συμβιβαστική λύση» για τους πρόσφυγες που καταφτάνουν στην Ευρώπη.

Παράλληλα, όμως, διέψευσε τα γερμανικά δημοσιεύματα που την ήθελαν να βρίσκεται σε ρήξη με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσον αφορά στη στάση της στο προσφυγικό.

Τα σχόλια είναι κλειστά.