Ειδησεογραφικό site

Μέρκελ: Δεν πρόκειται να προμηθεύσουμε με όπλα την Ουκρανία

45

‘Εκκληση να εφαρμοστεί επειγόντως κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία απηύθυνε από τη Βουδαπέστη όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ξεκαθαρίζοντας ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να προμηθεύσει την Ουκρανία με οπλισμό.

Η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι η κατάπαυση του πυρός πρέπει να εφαρμοστεί σύμφωνα με τους όρους του ειρηνευτικού σχεδίου που υπογράφηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Μινσκ της Λευκορωσίας και πρόσθεσε ότι το Βερολίνο δεν θα στηρίξει τις στρατιωτικές δυνάμεις του Κιέβου.

«Η Γερμανία δεν θα υποστηρίξει την Ουκρανία με όπλα. Είμαι πεπεισμένη ότι αυτή η σύγκρουση δεν μπορεί να επιλυθεί με στρατιωτικά μέσα», είπε η κ. Μέρκελ, κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου στη Βουδαπέστη με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Αργότερα η κ. Μέρκελ η οποία βρέθηκε για μονοήμερη επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας προγραμμάτισε συνάντηση με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, ενώ επισκέφθηκε εβραϊκή συναγωγή της Βουδαπέστης.

Η επίσκεψη της σκοπό είχε να αναδείξει τους κινδύνους του φυλετικού και εθνοτικού μίσους σε όλη την Ευρώπη. Στο εσωτερικό της Γερμανίας, η Μέρκελ έχει ταχθεί ενάντια στο αντιισλαμικό κίνημα PEGIDA, το οποίο διοργανώνει μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στη μετανάστευση, ενώ και στην Ουγγαρία το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα, Jobbik, έχει κατηγορηθεί για αντισημιτική ρητορική, αλλά και ρητορική εναντίον των Ρομά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.