Ειδησεογραφικό site

Ζημιές σε σπίτια στην Κορινθία, μαίνονται οι πυρκαγιές σε Λάρισα, Μαλεσίνα

62

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν οι πυρκαγιές στην Λάρισα και στη Μαλεσίνα, ωστόσο ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο Γαλατάκι Κορινθίας καθώς η φωτιά έχει ήδη προκαλέσει ζημιές σε σπίτια.

Η φωτιά λόγω των ανέμων έχει πάρει διαστάσεις και σύμφωνα με την πυροσβεστική τουλάχιστον δύο σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Η φωτιά βρίσκεται εντός κατοικημένης περιοχής και απειλεί κατοικίες, ενώ καίει χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα, εκτός από ένα σημείο του μετώπου όπου καίγονται πεύκα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και επιχειρούν, υπό τον συντονισμό του περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχου Κωνσταντίνου Γιόβα.

Ειδικότερα επιχειρούν 37 οχήματα της πυροσβεστικής με  74 πυροσβέστες και  11 άτομα πεζοπόρο, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου στις προσπάθειες της πυρόσβεσης συμμετείχαν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Επίσης στο σημείο έχουν υπάρχουν υδροφόρες των δήμων της περιοχής κι εθελοντές πολίτες.

Μαλεσίνα

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η δεύτερη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 14:00 στην περιοχή Μάζι στην Μαλεσίνα κοντά στην εθνική οδό.

Και εδώ το έργο της πυρόσβεσης το δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν.

Στην περιοχή επιχειρούν 24 οχήματα της πυροσβεστικής με 54 πυροσβέστες και 39 άτομα πεζοπόρο. Τα δύο αεροσκάφη και το ένα ελικόπτερο που επιχειρούσαν σταμάτησαν με τη δύση του ηλίου.

Λάρισα

Τέλος καλύτερη είναι η κατάσταση στον Αγιόκαμπο στην Λάρισα.

Και εκεί η φωτιά νωρίτερα το μεσημέρι απείλησε οικισμό.

Στο σημείο επιχειρούν 11 οχήματα με 30 πυροσβέστες και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιές την Παρασκευή

Εν τω μεταξύ στην προειδοποίηση ότι την Παρασκευή ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι υψηλός για τις περιοχές Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Πελοποννήσου, Θεσσαλίας, Χαλκιδικής, Νήσων Βορείου Αιγαίου και Κυκλάδων, προέβη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επισημαίνει στους πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο  ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης,  κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Ειδικότερα, υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων και εργαλείων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.