Ειδησεογραφικό site

Μάρτιν Σουλτς: «Δεν είναι αποδεκτό ένα Grexit»

30

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε σήμερα ότι υποστηρίζει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αφού την Κυριακή είχε δηλώσει στο γερμανικό ραδιόφωνο ότι η Ελλάδα ίσως να πρέπει να εισαγάγει ένα άλλο νόμισμα, αν οι Έλληνες ψηφίσουν κατά των όρων που θέτουν οι πιστωτές.

Η αντιπαράθεση δεν είναι λύση. Ελπίζουμε να συγκεραστούν οι προτάσεις των δύο πλευρών, τόνισε Μάρτιν Σουλτς αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο. «Είμαι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Περιμένουμε τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Το μπαλάκι είναι στην άλλη πλευρά, ανέφερε ο κ. Σουλτς και πρόσθεσε: «Υποθέτω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υποβάλει προτάσεις και θα πρέπει να διαπραγματευτούμε με την Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι αποδεκτό ένα Grexit».

«Εκείνοι που θέλουν να διαιρέσουν την Ευρωζώνη πιστεύω πως κάνουν λάθος», είπε και πρόσθεσε: «Η προσωπική άποψή μου είναι πως το Grexit δεν μπορεί να είναι ο στόχος μας».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Σουλτς υπογράμμισε: «Ουδέποτε ζήτησα την παραίτηση του κ. Τσίπρα ή της ελληνικής κυβέρνησης».

Τα σχόλια είναι κλειστά.