Ειδησεογραφικό site

Μάρδας: Πακέτο Γιούνκερ και ΕΣΠΑ για την παραγωγή εμπορεύσιμων προϊόντων και υπηρεσιών

23

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας αναφέρθηκε στις δυσκολίες διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για τη χρηματοδότηση της χώρας.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής του Επιμελητηρίου για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των επαγγελματιών από κυβερνητικά στελέχη και στελέχη του πολιτικού κόσμου. Θέμα της επίσκεψης είναι τα ειδικά οικονομικά και φορολογικά θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες καθώς και τα γενικά οικονομικά προβλήματα της χώρας που τους ενδιαφέρουν ως πολίτες. Ο υπουργός δέχθηκε ερωτήσεις από τους επαγγελματίες και απαντώντας ανέφερε ότι έχει καταθέσει 116 προτάσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη προς συζήτηση.

Ανέφερε ακόμη ότι έχει διαμορφωθεί το νομικό πλαίσιο για το λαθρεμπόριο καυσίμων που περιέχει υψηλές τιμές και σημείωσε πόσο σημαντικό είναι να συμμετάσχουν οι μικρομεσαίοι σε επιτροπές αναμόρφωσης των θεσμικών πλαισίων και σχολίασε ότι η προτεραιότητα από τα κονδύλια του προγράμματος Γιούνκερ και το νέο ΕΣΠΑ δεν θα είναι πλέον τα έργα υποδομής, αλλά η παραγωγή εμπορεύσιμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο κ. Μάρδας υπογράμμισε ότι, για τα αντικίνητρα της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, ομάδα συγκεντρώνει όλες τις προτάσεις για την ανάπτυξη προκειμένου να κωδικοποιηθούν και να υλοποιηθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Από την πλυερά τους, οι επαγγελματίες ζήτησαν, για μια φορά ακόμη, ένα εθνικό οδικό χάρτη αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που θα δίνει στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας το πρώτο και βασικό ρόλο με συνεργασία όλων των δυνάμεων του τόπου χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.