Ειδησεογραφικό site

Στα ερυθρόλευκα ο Ολυμπιακός στην 100άρα στο Champions League, με τη Μάλμε στις 21:45′ (ΝΕΡΙΤ)

45

Συνέχεια σε ό,τι “έχτισαν” στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, με τη νίκη επί της Ατλέτικο, καλούνται να δώσουν απόψε οι Πρωταθλητές Ελλάδας και ο Ολυμπιακός θα φορέσει την κλασική του εμφάνιση, την ερυθρόλευκη στη σημερινή αναμέτρηση με τη Μάλμε στη Σουηδία.

Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται απόψε στην έδρα της Μάλμε, στο πλαίσιο της 2ης φάσης των ομίλων του Champions League (21:45, ΝΕΡΙΤ) και στόχο έχει να εδραιώσει προβάδισμα έναντι των Σουηδών, αλλά και να διατηρήσει την επαφή του με τις θέσεις που οδηγούν στον επόμενο γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Παράλληλα οι ερυθρόλευκοι θέλουν απόψε να απαντήσουν στον προπονητή της Μάλμε Άγκε Χαρέιντε, ο οποίος δεν σεβάστηκε την ιστορία του Ολυμπιακού και μίλησε απρεπώς για την ομάδα του Μίτσελ.

mitsel

Η “απρέπεια” του Σουηδού προπονητή

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός ηγέτης της Μάλμε δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αποψινού αγώνα, πως ο Ολυμπιακός είναι περίπου σαν τη Μάλμε αλλά “κατώτερος ποιοτικά από τη Γιουβέντους”, χαρακτήρισε τους πρωταθλητές Ελλάδας “λιγότερο καλή ομάδα” από την… Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ, δηλαδή την ομάδα που η Μάλμε απέκλεισε στα play offs για να περάσει στους ομίλους, “ασταθείς” στα εκτός έδρας ματς και γενικά εμφανίστηκε υπερόπτης έναντι των αντιπάλων του.

Η απάντηση του Μίτσελ

Οο προπονητής του Ολυμπιακού σήκωσε το γάντι και απάντησε με τον δικό του καυστικό τρόπο στον υπερόπτη Χαρέιντε, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: “Δεν μας επηρέασαν όσα είπε ο προπονητής της Μάλμε. Το λέω ειλικρινά, εγώ δεν έχω επηρεαστεί καθόλου. Ισα – ίσα μας διασκέδασε. Από τότε που ήμουν μικρός και λυπάμαι που θα το πω, το πρώτο που με δίδαξαν ήταν να σέβομαι τον αντίπαλο. Ενημερώνω τον προπονητή της Μάλμε ότι αυτό το έμαθα στη Ρεάλ Μαδρίτης! Ξέρουμε ότι ο κάθε προπονητής έχει τον τρόπο του, όμως εγώ βλέπω την Μάλμε ακριβώς όπως είχα δει την Ατλέτικο…”

Τι ζητάει ο “Θρύλος” από το αποψινό ματς

Πέραν φυσικά από την απάντηση που “χρωστάνε” οι παίκτες του Ολυμπιακού στους υπερόπτες αντιπάλους τους της Μάλμε, θέλουν απόψε να γιορτάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα ιστορικό επίτευγμα, καθώς το σημερινό παιχνίδι είναι το 100ο για τους “ερυθρόλευκους” στο Champions League.

Επιππλέον, οι πρωταθλητές Ελλάδας θέλουν να σπάσουν την “κατάρα” που συνοδεύει τη σημερινή ημερομηνία στην Ευρώπη, καθώς σε 8 αγώνες που έχουν δώσει μέχρι σήμερα ανήμερα της πρώτης του Οκτώβρη, μετρούν 2 νίκες και 6 ήττες με συντελεστή τερμάτων 7-21!

Τέλος, ο Ολυμπιακός θέλει να… γκρεμίσει το “φρούριο” της Μάλμε, καθώς οι Σουηδοί δεν έχουν χάσει ευρωπαϊκό ματς εντός έδρας από τη σεζόν 2011/12 και έχουν απολογισμό 4 νίκες και 3 “λευκές” ισοπαλίες, χωρίς μάλιστα να έχουν δεχθεί ούτε ένα γκολ.

Η πιθανή ενδεκάδα του Μίτσελ

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος τώρα, ο Μίτσελ αναμένεται να παρατάξει τους Πειραιώτες όπως και στο Περιστέρι, αν και δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο της έκπληξης στην ενδεκάδα από τον Ισπανό τεχνικό.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς τα αριστερά – θα έχει τους Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ και Μασουακού.

Αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Μιλιβόγεβιτς και ο Κασάμι, με τον Μανιάτη και τον Αφελάι πιο μπροστά. Ρόλο οργανωτή θα έχει ο Τσόρι, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Μήτρογλου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χουτεσιώτης, Μέγιερι, Αυλωνίτης, Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος, Ντουρμάζ, Γιαννούλης, Εντινγκά, Σαλίνο και Βέργος. Εκτός είναι οι τραυματίες Σιόβας, Φουστέρ και Μπενίτες.

Πώς θα παίξει η Μάλμε

Στο απέναντι στρατόπεδο, ο Χαρέιντε θα παρατάξει τους Όλσεν, Τίνερχομ, Χελάντερ, Γιόχανσον, Ρικαρντίνιο, Αντού, Χάλστι, Φόρσερμπεργκ, Έρικσον, Θέλιν και Ρόζενμπεργκ.

Μήνυμα Μίτσελ μέσω Twitter

Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει σήμερα 100 συμμετοχές στο Champions League και ο Μίτσελ πόσταρε πως είναι περήφανος που προπονεί τους Πειραιώτες.

Ο Ισπανός προπονητής αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα, μέσω της προσωπική τους σελίδας στο Twitter γράφοντας: «100 ματς του @olympiacos_org στο @ChampionsLeague. Περήφανος που προπονώ αυτήν την ομάδα. #UCL»

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.