Ειδησεογραφικό site

Μάλι: Αναζητούνται τρεις ύποπτοι για την επίθεση στο ξενοδοχείο

41

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι που είναι ύποπτοι ότι εμπλέκονται στη χθεσινή επίθεση εναντίον του ξενοδοχείου Radisson Blu στο Μπαμακό «αναζητούνται», δήλωσε σήμερα μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Μάλι.

«Αναζητούμε τρεις υπόπτους που ενδέχεται να εμπλέκονται στην επίθεση της Παρασκευής στο ξενοδοχείο Radisson», δήλωσε η πηγή αυτή που συμμετέχει στην έρευνα.

Σύμφωνα με νεότερο, επίσημο απολογισμό από τις αρχές του Μάλι 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση των ισλαμιστών και επτά τραυματίστηκαν.

«Γίνονται τα πάντα για να εντοπιστούν τα ίχνη αυτών των προσώπων», πρόσθεσε η ίδια πηγή, η οποία αρνήθηκε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις «προκειμένου να μην παρεμποδιστεί η έρευνα».

Σύμφωνα με την ίδια, το ξενοδοχείο Radisson Blu, που διαθέτει 190 δωμάτια σε επτά ορόφους, «είναι αυτή τη στιγμή πλήρως υπό έλεγχο».

Αργότερα σήμερα αναμένεται να επισκεφθεί το ξενοδοχείο και ο πρόεδρος του Μαλί Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κεϊτά.

Όπως δήλωσαν κάτοικοι της συνοικίας όπου βρίσκεται το Radisson Blu, η νύχτα πέρασε ήρεμα, ενώ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας παραμένουν παραταγμένες μπροστά από το ξενοδοχείο.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Μάλι απαγορεύουν στο κοινό την πρόσβαση στο ξενοδοχείο, όμως η περίμετρος ασφαλείας γύρω από το κτίριο είναι μικρότερη από αυτή που είχε οριστεί χθες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.