Ειδησεογραφικό site

Λυκούδης: «Δεν τίθεται θέμα Κουβέλη, αλλά…»

47

«Δεν τίθεται θέμα Κουβέλη», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, με αφορμή τα απογοητευτικά ποσοστά που έλαβε το κόμμα στις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα η ΔΗΜΑΡ έλαβε το 1,21% των ψήφων, που σημαίνει ότι κατετάγη 10η και φυσικά δεν εξέλεξε ευρωβουλευτή.

Πρόκειται μάλιστα για τη μοναδική κοινοβουλευτική παράταξη που δεν μπαίνει στην Ευρωβουλή.

Ο Σπύρος Λυκούδης διευκρίνισε ότι το αποτέλεσμα θέτει ζητήματα όσον αφορά την πολιτική του κόμματος.

«Πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες για την συγκρότηση της Κεντροαριστεράς», τόνισε.

Στη ΔΗΜΑΡ το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ και ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης είπε ότι ως δημοκρατικό κόμμα θα συζητήσει το αποτέλεσμα σύμφωνα με τις εσωτερικές διαδικασίες.

Σε σύσκεψη που είχε αργά τη νύχτα της Κυριακής με συνεργάτες του ο Φ. Κουβέλης αποφασίστηκε η ενδοκομματική συζήτηση να καταλήξει σε έκτακτο συνέδριο – το προηγούμενο έγινε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο…

«Είναι καταστροφικό το αποτέλεσμα» δήλωσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, ενώ ο Γρηγόρης Ψαριανός είπε ότι το αποτέλεσμα αποτελεί «σαφή καταδίκη των επιλογών της ηγεσίας του κόμματος».

Μιλώντας στην τηλεόραση το βράδυ της Κυριακής ο Γρ. Ψαριανός είπε χαρακτηριστικά: «Θέματα ηγεσίας δεν θα θέσω και αυτά δεν συζητούνται στα κανάλια. Αυτά συζητούνται σε έκτακτα συνέδρια. Αυτό που ζητάω αλλαγή πολιτικής άμεσα».

«Ας μείνουν αυτοί που μπορούν να υπηρετήσουν την πολιτική του κόμματος», δήλωσε από την πλευρά της η βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη, η οποία ως υποψήφια της ΔΗΜΑΡ στην Περιφέρεια Αττικής έλαβε 1,76%

Τα σχόλια είναι κλειστά.