Ειδησεογραφικό site

Λυκούδης: Δεν θα πάρω μέρος σε ένα συνέδριο ηττημένων μηχανισμών

40

Την κάθετη διαφωνία του με τη διεξαγωγή συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ το φθινόπωρο εξέφρασε στην ομιλία του στη ΚΕ του κόμματος, ο Σπύρος Λυκούδης. «Δεν είμαι διατεθειμένος να πάρω μέρος σε ένα συνέδριο ηττημένων μηχανισμών» είπε.

Πρόσθεσε ότι μετά το οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα θα ανέμενε αυτοκριτική. Υπογράμμισε, δε, ότι «ο μόνος δρόμος για να βγει η ΔΗΜΑΡ από τον μικρόκοσμό της είναι να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς».

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Χάρη Καστανίδη, ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση, όπως και οι συνεργαζόμενοι στις ευρωεκλογές, Μαριλένα Κοππά, Γιάννης Τσαμουργκέλης, Γιώργος Σιακαντάρης, ύστερα από πρόσκληση του Φώτη Κουβέλη.

Ο κ. Καστανίδης απάντησε έμμεσα σε όσα στελέχη της ΔΗΜΑΡ άσκησαν κριτική για την προεκλογική συνεργασία, λέγοντας ότι δεν συνεργάστηκαν για να εκμεταλλευτούν το 6,2%, που είχε η ΔΗΜΑΡ. Άλλωστε, και τώρα, όπως είπε, στο 1,2%, είναι παρόντες.

Ο κ. Καστανίδης συμφώνησε με τη θέση του Σπύρου Λυκούδη ότι στρατηγικός στόχος θα πρέπει να είναι η συγκρότηση της Κεντροαριστεράς παράταξης, σημειώνοντας όμως ότι αυτή θα πρέπει να διεκδικήσει την αυτοτέλειά της και να έχει στρατηγικό προοδευτικό πρόσημο.

Επιπλέον, απηύθυνε έκκληση σε όλους να αποφύγουν τυχόν διάσπαση της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου το κόμμα να παίξει ρόλο στην ανασύνταξη της προοδευτικής παράταξης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.