Ειδησεογραφικό site

Λυκούδης: Δεν ενδιαφέρομαι για ηγεσία της ΔΗΜΑΡ

50

Παρελθόν αποτελεί από χθες ο Φώτης Κουβέλης από την Προεδρία της ΔΗΜΑΡ, ενώ ο Σπύρος Λυκούδης βάζει τέλος στα σενάρια που τον θέλουν νέο Πρόεδρο του κόμματος.

«Δεν είναι μέσα στις σκέψεις μου, δεν έχω καμία τέτοια πρόθεση και στόχευση για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ» αποσαφήνισε ο κ.Σπύρος Λυκούδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξηγώντας ταυτόχρονα το όραμά του για μια άλλη κεντροαριστερά.

Το στέλεχος του κόμματος είπε συγκεκριμένα: «Είναι ανάγκη να ανασυγκροτηθεί ο χώρος της κεντροαριστεράς, μια ενιαία δημοκρατική παράταξη, όχι ένα κόμμα, και να εξελιχθεί σε παράγοντα σταθεροποίησης. Μια ανασυγκροτημένη κεντροαριστερά μπορεί να παίξει ρόλο. Αυτή πρέπει να κάνει στρατηγική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ οτιδήποτε άλλο θα διαλυθεί μέσα σε έξι μήνες».

Αναφερόμενος στην παραίτηση του κ. Κουβέλη είπε πως διαφωνεί, τονίζοντας ότι είτε έπρεπε να παραιτηθεί το βράδυ των εκλογών ή να προσπαθήσει να κρατήσει με μαχητικότητα ό,τι έχει απομείνει. «Απο κάθε άποψη λάθος η άκαιρη παραίτηση» δήλωσε ο κ. Λυκούδης. Μάλιστα για τον κ. Κουβέλη είπε: «Θα ήθελα να παραμείνει στις γραμμές του κόμματος με το ρόλο που είχε, αλλά με ενα άλλο πολιτικό σχέδιο που ηττήθηκε κατά κράτος».

Όσον αφορά στην επίθεση του Γρηγόρη Ψαριανού στο πρόσωπο του κ. Κουβέλη τόνισε πως «δε μας πολυταιριάζει αυτό το ανθρωποφαγικό… υπάρχουν και ορισμένα όρια. Έχουμε υποχρέωση να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία αυτή την ήττα» ωστόσο παρατήρησε ότι το αποτέλεσμα τω ευρωεκλογών ήταν ισοπεδωτικό για τη ΔΗΜΑΡ.

Οικονόμου: Η ΔΗΜΑΡ είναι διαλυμένη με το 1%

Η ΔΗΜΑΡ είναι διαλυμένη με 1%, δήλωσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Β. Οικονόμου, αναφερόμενος το πρωί της Πέμπτης στις τελευταίες εξελίξεις για το κόμμα, έπειτα και από την απόφαση του Φώτη Κουβέλη να παραιτηθεί.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του από τη ΔΗΜΑΡ, αν δεν γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Όταν έχεις υποστεί τέτοια ήττα αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου. Η ΔΗΜΑΡ είναι διαλυμένη με 1%, υπάρχουν 14 βουλευτές που έχουν αναφορά στο 1% και ο κ. Χατζημαρκάκης απευθύνει προσκλήσεις συνεργασίας στη ΔΗΜΑΡ», είπε

Τέλος, ερωτηθείς εάν ο Σπύρος Λυκούδης θα μπορούσε να είναι ο νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «πρέπει κάποιος να θέλει», τονίζοντας πως στον κύριο Λυκούδη «δεν αναλογούν ευθύνες για την ήττα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.