Ειδησεογραφικό site

Λυκούδης: Δεν είμαι ούτε Ρονάλντο, ούτε Κατσαντώνης της πολιτικής

28

Την πρόθεσή του να συμβάλλει στη δημιουργία μιας νέας πολιτικής κίνησης στον χώρο της Κεντροαριστεράς εξέφρασε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Σπύρος Λυκούδης, αναφέροντας ότι ούτε «Ρονάλντο της πολιτικής» είναι για να πάρει «μεταγραφή» σε άλλο κόμμα είναι, ούτε «Κατσαντώνης» για να είναι «μοναχικός καβαλάρης».

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ο κ.Λυκούδης επεσήμανε πως «κάθε δημοσκόπηση δείχνει ότι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας αρνείται να ενταχθεί στο νέο δικομματισμό. Όταν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις θα παίξω ρόλο στη δημιουργία καινούρια πολιτικής κίνησης που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου. Ούτε ισχυρή κεντροαριστερά υπάρχει σήμερα ούτε ΣΥΡΙΖΑ ανοιχτών οριζόντων, θα παλέψω προς μια τέτοια κατεύθυνση».

«Η δική μου φιλοδοξία δεν είναι να είμαι πολιτικός ταχυδρόμος μεταξύ του Βενιζέλου, του Κουβέλη, του Θεοδωράκη» τόνισε ο κ.Λυκούδης ξεκαθαρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε φιλοδοξίες να γίνει πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Για τη ΔΗΜΑΡ και την απόφασή του να αποχωρήσει τόνισε ότι «γεννήθηκε με πολύ μεγάλες ελπίδες, γεννήθηκε και από μένα, έβαλα πολύ μεγάλες πλάτες αγαπήθηκε αυτό το κομμάτι παρά πολύ… Κάποια στιγμή όμως έχεις αναφορά στη συνείδησή σου και την πολιτική σου σκέψη. Η ΔΗΜΑΡ έχει εγκλωβιστεί σε μια απίστευτα αδιέξοδη πορεία, δεν έχει εδώ και 1,5 χρόνια κανένα απολύτως στίγμα».

«Είχα βαρέσει καμπάνα εδώ και 1,5 χρόνο και έβλεπα τους συνάδελφους μου του ηγετικού πυρήνα να βαδίζουν αμέριμνοι προς την ήττα. Η πορεία της ΔΗΜΑΡ είναι απολύτως αδιέξοδη» ανέφερε ο κ.Λυκούδης, τονίζοντας ότι «τις 17 έδρες που η ΔΗΜΑΡ τις τής έδωσαν 350.000 Έλληνες που τώρα τής γύρισαν την πλάτη. Πόσο εύκολα θα αισθανθεί ένας βουλευτής που τον ψήφισαν 350.000 Ελλήνων να παραδώσει την έδρα του σε ένα κόμμα του 1%; Το 1/3 του κόμματος που έφυγε δεν πρέπει να έχει πολιτική έκφραση μέσα στη Βουλή;».

Πάντως επανέλαβε ότι πρόθεσή του είναι να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά υπό όρους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.