Ειδησεογραφικό site

Λουράντος: «Ανεγκέφαλος» και «βαθιά νυχτωμένος» ο Τσίπρας

42

«Ανεγκέφαλος», «βαθιά νυχτωμένος», «ανέντιμος», «χωρίς αξιοπρέπεια»:  αυτούς τους σκληρούς χαρακτηρισμούς επιφύλαξε για τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Κώστας Λουράντος αμέσως μόλις αποκαλύφθηκε η κυβερνητική διγλωσσία στο θέμα της απελευθέρωσης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ).
 
Με ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος των φαρμακοποιών υπενθυμίζει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία τον Σεπτέμβριο του 2014, που περιέχονταν στο περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, και οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις πρόσφατες δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς τους εταίρους.

Σε έντονο ύφος ο κ. Λουράντος – ο οποίος σημειωτέον άλλαξε «στρατόπεδο» πριν από δύο χρόνια με αφορμή τα επαχθή μνημονιακά μέτρα για τα φαρμακεία, και από την «γαλάζια» παράταξη βρέθηκε να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ- καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι «καταχράστηκε την εμπιστοσύνη μας, δημιουργώντας προσδοκίες και παιχνίδια εντυπώσεων», ότι «ξεφτιλίζει θεσμούς, αμαυρώνει υπολήψεις, υποθηκεύει αξιοπρέπειες υπέρ προσωπικών συμφερόντων και φιλοδοξιών», ότι «δεν τηρεί τις υποσχέσεις της» και ότι ψεύδεται.

Προειδοποιεί δε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «θα είναι απέναντί μας με όλη τη σημασία της λέξης», ότι «ως κατατρεγμένοι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα και θα αντιδράσουμε βίαια» και ότι θα κληθούν να λογοδοτήσουν για την απάτη τους.

«Όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ μιλά για «υφαρπαγή» της υπογραφής του ΟΟΣΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση και μετά από λίγες μέρες έρχεται να την προτείνει για εφαρμογή, υπάρχει θέμα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΊΑΣ όχι μόνο του ίδιου, αλλά και ολόκληρης της σημερινής Κυβέρνησης» επισημαίνει ο κ. Λουράντος

Υπενθυμίζει ότι το «φάρμακο δεν προσφέρεται για κερδοσκοπία και συναλλαγές. Δεν προσφέρεται για ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων αυτών, που σήμερα επιθυμούν την μετατροπή του σε καταναλωτικό αγαθό ώστε να κερδοσκοπήσουν εις βάρος του Ελληνικού λαού. Και όπως επέμενε ο κ. Τσίπρας στις τότε προεκλογικές του δηλώσεις και προγράμματα στην Θεσσαλονίκη, δεν μπορεί η αγορά να ρυθμίζει την λειτουργία του και την διάθεση του φαρμάκου. Όμως άλλα έλεγε τότε και άλλα λέει σήμερα» διαπιστώνει ο κ. Λουράντος, καταλήγοντας ότι «είναι πολύ δύσκολο να είναι κανείς έντιμος!».

Τα σχόλια είναι κλειστά.