Ειδησεογραφικό site

Λοβέρδος στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: «Σωτήρια για τη χώρα η ψήφος εμπιστοσύνης»

44

«Δεν υπάρχει καμία προοπτική συνεργασίας ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ σημείωσε πως «η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης είναι σωτήρια».
«Η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης είναι σωτήρια. Δημιουργεί σταθερότητα και επιτρέπει να βγούμε από το πρόγραμμα του Μνημονίου. Η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να παίξει το ρόλο του Σισίφου», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στα σενάρια πρόωρων εκλογών και κατά πόσο το θέμα προέκυψε από το ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε: «Η εκλογολογία δεν ήταν μόνο θέμα ΠΑΣΟΚ, αλλά και Ν.Δ. Στη Ν.Δ. μάλιστα υπήρξαν και διενέξεις μεταξύ υπουργών της. Υπάρχει η ανάγκη μιας σύνταξης δυνάμεων, που επιτυγχάνεται με την ψήφο εμπιστοσύνης. Μπορεί να διαφωνεί κάποιος με επί μέρους θέματα μιας κυβέρνησης, αλλά την μεγάλη στιγμή δηλώνει ότι «ναι» είναι μαζί τους».
Ο κ. Λοβέρδος απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εκτιμώντας ότι οι πολιτικές συνθήκες θα αλλάξουν μέχρι και τις κρίσιμες ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. «Δεν δαιμονοποιούμε τις εκλογές. Οι εκλογές είναι για να γίνονται ανά τέσσερα χρόνια. Ρωτήστε την κοινωνία και τους ανθρώπους της οικονομίας. Όλοι προτιμούν καλύτερη ρύθμιση στα οικονομικά τους και κανείς δεν θέλει εκλογές. Πιστεύω ότι οι μήνες που μεσολαβούν μέχρι τότε, θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό κι αυτό θα επηρεάσει την εκλογή Προέδρου. Εκτιμώ ότι δεν θα καταφύγουμε στις εκλογές και ότι οι 180 θα βρεθούν.
Απέχουμε πολλούς μήνες από τις κρίσιμες ψηφοφορίες, είναι λάθος να κάνουμε αριθμητικές πράξεις από σήμερα. Η χώρα δεν πρέπει να κάνει πίσω, λίγο πριν φύγουμε από το Μνημόνιο».
Για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λοβέρδος απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, όχι. Ένα πολιτικό κόμμα που το καλείς σε συνεργασία και λέει όχι, ένα κόμμα που δεν θέλει να αναλάβει καμία ευθύνη, τότε πώς να συνεργαστείς μαζί του; Η απάντηση είναι σαφώς όχι. Όσοι συνάδελφοι απευθύνουν προσκλήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία, τους ταπεινώνει η πράξη αυτή».
Τέλος ο κ. Λοβέρδος, έκανε και σχετικές αναφορές για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας αισιόδοξος πως μετά το συνέδριο και την ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς, το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, θα ανακτήσει τις δυνάμεις του. «Με το συνέδριο που θα κάνουμε τώρα θα συγκροτήσουμε το χώρο ξανά, ως ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική παράταξη, αυτή είναι και η πρότασή μου κιόλας, και ως στόχος μας είναι να πετύχουμε διψήφιο αριθμό ποσοστών στις εκλογές».

Τα σχόλια είναι κλειστά.