Ειδησεογραφικό site

Λύση στην κόντρα Λοβέρδου-Μητσοτάκη: Θα επανατοποθετηθούν 883 διοικητικοί υπάλληλοι

97


Προς επίλυση φαίνεται ότι βαίνει το θέμα της διαμάχης του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά τη συνάντηση των δύο υπουργών στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου κλήθηκαν εκτάκτως, η πρόταση που έχει υιοθετηθεί στο ανώτατο επίπεδο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αυτή του υπουργείου Παιδείας, δηλαδή να επανατοποθετηθούν περισσότεροι από 883 διοικητικοί υπάλληλοι και 230 θα παραμείνουν σε διαθεσιμότητα.

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, υιοθέτησε από την αρχή την πρόταση του προκατόχου του Κων. Αρβανιτόπουλου η οποία ζητούσε την επανατοποθέτηση 781 υπαλλήλων στα ίδια Ιδρύματα που εργάζονταν και επιπλέον 102 σε άλλα ΑΕΙ και ΤΕΙ που έχουν κενά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης επέμενε αρχικά στην υλοποίηση της συμφωνίας του κυβερνητικού συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με βάση την οποία θα γίνονταν προκηρύξεις μόνο για 500 θέσεις και θα έφευγαν 530.

Εξάλλου, την Τετάρτη το Τριμελές Συμβούλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέρριψε την πρόταση του υπουργείου Παιδείας να διατεθούν 883 θέσεις για την κινητικότητα των 1.036 διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ Πανεπιστημίων που είναι σε διαθεσιμότητα και επέμενε να διατεθούν 500 θέσεις.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήθελε να εκδώσει τη σχετική πρόσκληση με βάση την απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου, ωστόσο ο κ. Λοβέρδος πίεσε για το αντίθετο.

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Παρασκευή ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος είχε αποστείλει προς τον κ. Μητσοτάκη δύο επιστολές με την οποία ζητούσε να εκδοθεί πρόσκληση με:

Α. 781 θέσεις για επανατοποθέτηση στα ίδια Ιδρύματα που υπηρετούσαν και
Β. 102 σε άλλα Πανεπιστήμια ή ΤΕΙ που έχουν ανάγκες.

Στις δύο επιστολές ο κ. Αρβανιτόπουλος διατύπωσε επιχειρήματα για την πρότασή του, σύμφωνα με τα μετά τις παραιτήσεις για συνταξιοδότηση και μετά τις μετατάξεις υπαλλήλων σε Επιστημονικό Προσωπικό και με βάσει τα Σχέδια Οργανισμών, οι ανάγκες αυξήθηκαν κατακόρυφα σε σχέση με τον αρχικό υπολογισμό, βάσει του οποίου εκδόθηκε ο αριθμός των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τότε, το Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε 1.350 διοικητικούς ενώ σήμερα έχει μόλις 740.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Γενική Συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ, οι οποίοι αναμένουν την ολοκλήρωση της νέας συνεδρίασης του Τριμελούς Συμβουλίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης , όπου αποφασίζεται ο οριστικός αριθμός των θέσεων που θα προκηρυχθούν για την κινητικότητα του προσωπικού σε διαθεσιμότητα των ΑΕΙ. Το κλίμα που επικρατεί στη Συνέλευση είναι να κλείσει επ’ αόριστον το ΕΜΠ, εάν το Τριμελές Συμβούλιο επιμείνει στη χθεσινή απόφαση για 500 θέσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.