Ειδησεογραφικό site

Λοβέρδος: Κλείνει λόγω χρεών στο ΙΚΑ ο εκπαιδευτικός όμιλος Δομή

29

Το κλείσιμο του εκπαιδευτικού ομίλου ΙΕΚ ΔΟΜΗ και όλων των εταιρειών που αποτελούν παρακλάδια του, ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος επικαλούμενος τα χρέη των εκπροσώπων του Ομίλου προς το ΙΚΑ τα οποία φθάνουν τα 20 εκατ. ευρώ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έδωσε το μεσημέρι της Τρίτης κοινή συνέντευξη Τύπου με τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Οπως είπε ο υπουργός η πολιτική του στο θέμα της λειτουργίας των κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης «αυστηροποιείται» και «στο μέλλον κανείς δεν θα παίρνει άδεια λειτουργίας αν δεν έχει πληρώσει τις εισφορές του στο ΙΚΑ και δεν είναι απολύτως νόμιμος στην τήρηση των προδιαγραφών του νόμου».

Ετσι, όποιος δεν πληρώσει εφέτος για παράδειγμα στο τέλος Σεπτεμβρίου τις οφειλές του, τον Οκτώβρη θα κλείσει…

Συνολικά όπως είπε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, τα κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης οφείλουν στο ΙΚΑ περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ!

Όσοι εκπρόσωποι κολεγίων έχουν μπει σε ρύθμιση στο παρελθόν για την εξόφληση των οφειλών τους, θα τους δοθεί μια παράταση για να ολοκληρώσουν τις ρυθμίσεις τους.

Παράλληλα δεν θα λειτουργήσει εφέτος το κτίριο της Γλυφάδας του κολεγίου BCA, θα λειτουργήσει το κτίριο της οδού Τατοΐου, ενώ γίνεται έλεγχος στο κτίριο του στην οδό Δημητρέσσας. Τις κτιριακές προϋποθέσεις που απαιτούνται πληροί για το Ελληνοβρετανικό κολέγιο μόνο το κεντρικό του κτίριο και μόνο αυτό θα λειτουργήσει εφέτος.

Αυτή την στιγμή γίνεται έλεγχος σε άλλο κολέγιο στην Θεσσαλονίκη το οποίο δεν έχει άδεια πυρασφάλειας και είναι πιθανόν επίσης να μην λειτουργήσει εφέτος, οπότε σύντομα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας.

Εκτός αυτών επτά ιδιωτικά κολέγια και 17 κτίρια κρίθηκε ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, οπότε επίσης το υπουργείο Παιδείας θα κάνει σύντομα ανακοινώσεις.

Για τους φοιτητές που φοιτούσαν στα συγκεκριμένα κολέγια το υπουργείο Παιδείας και η Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης θα προσπαθήσουν στο μέτρο που μπορούν να λάβουν μέριμνα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.