Ειδησεογραφικό site

Λοβέρδος: Η μεταπολιτευτική παρεξήγηση πως τα Πανεπιστήμια ανήκουν στον οποιονδήποτε πρέπει να τελειώσει

56

Πλήρη στήριξη στον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) παρέσχε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή και τα όσα διαδραματίστηκαν το πρωί στο ίδρυμα, όπου φοιτητές απέκλεισαν τη σύγκλητο στην Πρυτανεία.

«Ο κ. Φορτσάκης έχει απόλυτο δίκιο: Πιστεύει ότι οι φοιτητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν δικαίωμα να εκφράσουν τις απόψεις τους στη Σύγκλητο, όχι όμως και να «μπουκάρουν» στη συνεδρίαση διακόπτοντάς την» σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.

Διεμήνυσε μάλιστα πως «η μεταπολιτευτική παρεξήγηση πως τα Πανεπιστήμια ανήκουν στον οποιονδήποτε και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει πρέπει να λάβει τέλος εδώ και τώρα».

 

Επεισοδιακή διακοπή συνεδρίασης της συγκλήτου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μετά από έφοδο φοιτητών

Τη διακοπή της συνεδρίασης της συγκλήτου στο Πανεπιστημίο Αθηνών αποφάσισε ο πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης, το πρωί της Πέμπτης, όταν μέσα στο χώρο της συνεδρίασης εισήλθαν περίπου 30 – 40 φοιτητές.

Σημειώθηκε ένταση μεταξύ των φοιτητών και του πρύτανη, που ζήτησε από τους φοιτητές να αποχωρήσουν, σημειώνοντας ότι παρανόμως βρίσκονταν στην αίθουσα. Οι φοιτητές αρνήθηκαν να φύγουν και ο κ. Φορτσάκης διέκοψε τη συνεδρίαση.

Ο πρύτανης τόνισε στους φοιτητές ότι δεν πρόκειται να ξαναμπούν στην πρυτανεία και -σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ- προανήγγειλε την κατάθεση μηνύσεων, ενώ κάποια στιγμή ακούστηκε να ζητάει «εξωτερική βοήθεια»

Οι φοιτητές, που αντιδρούν στο θέμα της φυλαξης και του ελέγχου της εισόδου στο Πανεπιστήμιο, ζήτησαν να συμμετέχουν στη συνεδρίαση της συγκλήτου που θα εξέταζε το ζήτημα.

Ο κ. Φορτσάκης είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα επιτρέψει «μπουλούκια» στην πρυτανεία από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν μικρή ομάδα φοιτητών εισέβαλε στο γραφείο του και άπλωσε πανό με το σύνθημα: «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία».

Τα μέλη της Συγκλήτου παρέμειναν «όμηροι» των φοιτητών που είχαν κλείσει τις πόρτες, ενώ μετά από μία ώρα ο Θ. Φορτσάκης και οι καθηγητές αποχώρησαν εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.