Ειδησεογραφικό site

Λοβέρδος: Επιστρέφω στο ΠΑΣΟΚ – Έχω συμφωνήσει ήδη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο

51

Μιλώντας στο Mega, ο Υπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι η αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ είχε γίνει με διαγραφή που έγινε λόγω των συνθηκών της εποχής.

Την επιστροφή του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα προανήγγειλε, μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Υπενθύμισε ότι η αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ έγινε με διαγραφή, την οποία απέδωσε στις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την εποχή.

«Απαντώ καταφατικά. Θα επιστρέψω στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ», τόνισε, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Λοβέρδος, ενώ πρόσθεσε ότι «το έχω συζητήσει με τον κ. Βενιζέλο αυτό, απλώς θέλουμε να δούμε τον τρόπο».

Τι είπε για τα θέματα της Παιδείας
Ο ίδιος εμφανίστηκε και πάλι κατηγορηματικός στην εφαρμογή του νόμου για τους «αιώνιους» φοιτητές, λέγοντας ότι «θα εφαρμοστεί, όχι γιατί είμαστε νομικιστές, αλλά γιατί έχει δοθεί ο κατάλληλος χρόνος».

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι στην περίπτωση των «αιώνιων» φοιτητών «μιλάμε για φοιτητές 4ετούς ή 5ετούς κύκλου σπουδών, που μπήκαν το 2002 ή 2003. Δεν είναι ο νόμος για τον νόμο, αλλά γιατί πρέπει να δειχθεί σεβασμός στον κύκλο σπουδών» εξήγησε.

Υπογράμμισε πάντως ότι ο νόμος προβλέπει εξαιρέσεις για φοιτητές που εργάζονται ή έχουν άλλα προβλήματα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα κενά στην εκπαίδευση, λόγω συνταξιοδοτήσεων, ιδιαίτερα από του χρόνου, επαναφέροντας το θέμα της αλλαγής της αναλογίας 1 προς 10.

«Αν φύγουμε από την αναλογία 1 προς 10, οι εξετάσεις ΑΣΕΠ είναι μονόδρομος» ξεκαθάρισε.

Για την «καυτή πατάτα» των μετεγγραφών των φοιτητών επανέλαβε ότι υπάρχει ένας νόμος που ψηφίστηκε τον Μάιο, προτού ο ίδιος αναλάβει το υπουργείο, και ο οποίος «δημιουργεί αδιέξοδο στα πανεπιστήμια».

«Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση με τα ιδρύματα για να βρούμε λύση» τόνισε, χωρίς να θέλει να δώσει λεπτομέρειες για το ακριβώς προτίθεται να κάνει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.