Ειδησεογραφικό site

Λοβέρδος: Δεν θα ξεπεράσουν τις 15.000 οι μετεγγραφές

32

Αισιόδοξος ότι δεν θα ξεπεράσουν τελικώς τις 15.000 οι αιτήσεις για μετακινήσεις φοιτητών μεταξύ τμημάτων της ανώτατης εκπαίδευσης, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο υπ. Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως είπε ο υπουργός, μιλώντας στο «ΒΗΜΑ FΜ», έως αργά το βράδυ της Πέμπτης είχαν πραγματοποιηθεί 12.315 αιτήσεις και 13.283 φοιτητές ζήτησαν κωδικό για να κάνουν αίτηση μετεγγραφής.

«Άρα, περιμένουμε ακόμη 1.000 οπωσδήποτε και ίσως κάτι παραπάνω» είπε ο κ. Λοβέρδος καθώς σήμερα το βράδυ λήγει η σχετική προθεσμία.

«Το 15,5% είναι σε περιφερειακά πανεπιστήμια. Το 53% Αθηναίων, Θεσσαλονικιών και Πειραιωτών είναι για Αθήνα και Πειραιά και το 31,5% για Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη. Βλέποντας κατά σχολή, δεν απερημώνονται τα περιφερειακά πανεπιστήμια. Ο κ. Αρβανιτόπουλος έδωσε 10-20% παραπάνω εισαγόμενους για τις εξετάσεις του Ιουνίου και το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνιέται από τις μετεγγραφές» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

«Μάλλον φαίνεται ότι τα καταφέρνουμε. Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα. Το δεύτερο είναι ότι η αγωνία όσων θέλανε να ολοκληρωθεί η μετεγγραφή, λόγω ενδεχόμενης μεγάλης ποσότητας αιτήσεων για μετεγγραφές που θα απέτρεπε τα ιδρύματα από το να τους δεχθούν. Δεν θα συμβεί αυτό. Μπορώ να πω με ενθουσιασμό ότι μπορούμε πια να αντιμετωπίσουμε το θέμα με άνεση» είπε ακόμη ο υπουργός.

Τα σχόλια είναι κλειστά.