Ειδησεογραφικό site

Λοβέρδος: Δεν θα αιφνιδιάσουμε κανένα μαθητή

40

Στη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί προέβη ο νέος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής του υπουργείου.

«Οι περιστάσεις δεν επιτρέπουν ερασιτεχνισμούς και πειραματισμούς» επισήμανε ο κ. Λοβέρδος  και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αιφνιδιασμοί.

«Θέλω να καθησυχάσω κάθε μαθητή, κάθε γονιό ότι δεν θα τους αναστατώσουμε σε κανένα θέμα. Ο,τι γίνει θα γίνει έπειτα από διάλογο» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

Ο ίδιος μιλώντας και εκ μέρους και των νέων υφυπουργών, κ.κ. Δερμεντζόπουλου και Κουκοδήμου, είπε απευθυνόμενος στον απερχόμενο υπουργό Κωνσταντίνο Αρβαντιτόπουλο πως θέλει να μάθει με κάθε λεπτομέρεια αυτά που ο κ. Αρβανιτόπουλος έχει κάνει, και ειδικότερα, όπως είπε τις εκκρεμότητες, συμφωνώντας με τις δηλώσεις του πρώην υπουργού νωρίτερα, πως η διοίκηση πρέπει να είναι συνεχής.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του προχώρησε σε ένα σύντομο απολογισμό της διετούς θητείας του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην εφαρμογή του «ανεφάρμοστου», όπως είπε, νόμου για τα ΑΕΙ, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, τον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη με το σχέδιο «Αθηνά», την εισαγωγή εξετάσεων στα πρότυπα σχολεία, την τράπεζα θεμάτων που, όπως σημείωσε, «είχε κακοποιηθεί από την αριστερή προπαγάνδα» και τον θεσμό της μαθητείας.

Επίσης αναφέρθηκε στα τρία νομοσχέδια του υπουργείου, η ψήφιση των οποίων εκκρεμεί στη Βουλή, μεταξύ των οποίων είναι και ο νέος νόμος για την ειδική αγωγή.

Σε αυτό το σημείο ο κ. Αρβανιτόπουλος επεσήμανε ότι η νέα ηγεσία «πρέπει να συνεχίσει στα ίδια βήματα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.