Ειδησεογραφικό site

Λοβέρδος: Έχετε κάνει… μαγαζί το καναλι της Βουλής

28

Καταγγελία για μονόπλευρη παρουσίαση εκδήλωσης από το κανάλι της Βουλής  με πρωταγωνιστή τον κληθέντα μάρτυρα στην Εξεταστική Επιτροπή Γεώργιο Κασιμάτη προέβη ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη συνεδρίαση.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται  στη μετάδοση της χθεσινής εκπομπής -όπως αναγράφει και το πρόγραμμα της τηλεόρασης της Βουλής- αφορούσε εκδήλωση που διοργάνωσε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στις 26 Μαΐου 2015: “Εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου «Το απάνθρωπο καθεστώς δανεισμού της Ελλάδας», του ομότιμου καθηγητή πανεπιστημίου Γιώργου Κασιμάτη.

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι αν και ήταν ομιλητές και άλλοι όπως οι κ. κ. Κατρούγκαλος, Χρυσόγονος η παρουσίαση από το κανάλι της Βουλής ήταν μονόπλευρη γιατί παρουσίαζε, όπως είπε, μόνο τη μία πλευρά της ασύντακτης και άτακτης πτώχευσης.

Ο  κ. Αμυράς επιβεβαίωσε ότι όντως το κανάλι της βουλής πρόβαλε χθες ομιλίες και επανέλαβε ότι περιμένει να του απαντήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε επιστολή που έχει στείλει για το κανάλι της Βουλής.

Η κ. Νίνα Κασιμάτη τόνισε οι αιτιάσεις των συνάδελφων είναι εκτός πεδίου της εξεταστικής και υπογράμμισε απευθυνόμενη προς τον κ. Λοβέρδο ότι η παρουσίαση δεν έγινε από κάποιο βιβλιοπωλείο, αλλά από πανεπιστήμιο για να λάβει την απάντηση από το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ “είναι εδώ ο κ. καθηγητής, αν δεν ήταν δεν θα την κάναμε αυτή τη συζήτηση”.

“Ποιο ήταν το ενδιαφέρον για το βιβλίο του κ. Κασιμάτη, κάθε μέρα βγαίνουν χιλιάδες βιβλία. Το έχετε κάνει μαγαζί τη βουλή”, δήλωσε με έντονη ύφος ο κ. Λοβέρδος για να δεχθεί την παρέμβαση της προέδρου της Εξεταστικής ότι “εδώ είναι χώρος δημοκρατίας”.

Ο καθηγητής έλαβε ο λόγο και ανέφερε ότι τόσο το πανεπιστήμιο Αθηνών,  όσο και ο εκδοτικός οίκος κάλεσαν όλα τα κανάλια για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση, αλλά, όπως είπε, ήρθε μόνο το κανάλι της βουλής, δεν έγινε κάποια διάκριση από πλευράς.

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε προς την κ. Νίνα Κασιμάτη ότι δεν είναι εμπορικό  κανάλι , η οποία απάντησε ότι  τότε με αυτή τη λογική να μη μεταδίδονται και ντοκιμαντέρ του ΒΒC

Από την πλευρά του ο κ. Αθανασίου τόνισε πως το ότι εκλήθησαν όλα τα κανάλια είναι σημαντικό, αλλά υπογράμμισε ότι δεν πρέπει επιλεκτικά να γίνεται αυτό, να επιλέγει τι θα δείχνει το κανάλι της Βουλής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.