Ειδησεογραφικό site

Λευκός Οίκος: Συναγερμός στις μυστικές υπηρεσίες, λόγω του εισβολέα με το μαχαίρι!

71

Συναγερμός έχει σημάνει στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, έπειτα από τα δύο περιστατικά παραβίασης των μέτρων ασφαλείας στον Λευκό Οίκο.
Έπειτα από την εισβολή του 42χρονου Τεξανού Όμαρ Τζέι Γκονζάλες, ο οποίος κατόρθωσε να περάσει στον προαύλιο χώρο και να προσεγγίσει το κεντρικό κτίριο του μεγάρου, ένα δεύτερο ανάλογο επεισόδιο προκάλεσε ανησυχία στις δυνάμεις ασφαλείας.
Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, ο ύποπτος δεν πέρασε στον προαύλιο χώρο του Λευκού Οίκου, αλλά προσέγγισε με το αυτοκίνητό του την περίφραξη και παρότι οι αστυνομικοί τον κάλεσαν να απομακρυνθεί, εκείνος παρέμεινε στο σημείο, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.
Την ίδια στιγμή, στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο που καταγράφει τον 42χρονο Τεξανό να περνάει την περίφραξη και να τρέχει προς το κεντρικό τμήμα του κτιρίου.
Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών δήλωσε πως δεν βρέθηκαν πάνω του όπλα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως είδαν τον άνδρα να πηδάει τον φράκτη και ενημέρωσαν τους αστυνομικούς να τρέξουν προς εκείνη την κατεύθυνση.


Ωστόσο, μία ημέρα αργότερα, οι μυστικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν πως ο άνδρας έφερε μαχαίρι με λάμα 9 εκατοστών.
Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα ο άνδρας ισχυρίστηκε ότι είναι βετεράνος του αμερικανικού στρατού, ενώ λέγεται πως ήθελε να συναντήσει τον Μπαράκ Ομπάμα γιατί όπως φέρεται να είπε «ήταν ανήσυχος με το γενικότερο κλίμα στις ΗΠΑ και έπρεπε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο ώστε να μιλήσει στον κόσμο».
Μετά το περιστατικό που αποκάλυψε κενά στο θέμα ασφαλείας του προέδρου, οι μυστικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν πως έχουν πολλαπλασιαστεί τα μέτρα κατά μήκος της κεντρικής οδικής αρτηρίας μπροστά από το Λευκό Οίκο, όπου την Παρασκευή ένας άνδρας σκαρφάλωσε τον φράχτη ασφαλείας και έφτασε μέχρι τις μπροστινές θύρες του αμερικανικού προεδρικού μεγάρου πριν συλληφθεί από τους πράκτορες του Λευκού Οίκου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, δόθηκε η εντολή για άμεση ενίσχυση των περιπολιών και αύξηση της επιτήρησης κατά μήκος της γραμμής του φράχτη στον λεωφόρο Πενσιλβάνιας γύρω από το συγκρότημα του Λευκού Οίκου, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα και τα αποτελέσματά της θα πρέπει να υποβληθούν στο αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.