Ειδησεογραφικό site

Λευκός Οίκος: Σημαντικό βήμα η συμφωνία εκεχειρίας στην Ουκρανία

21

Λίγες ώρες μετά τη συμφωνία εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία που σημειώθηκε στο Μινσκ έπειτα από συνομιλία 16 ωρών ανάμεσα στους προέδρους της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, της Ουκρανίας Βίκτορ Ποροσένκο, της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο Λευκός Οίκος έκανε λόγο για «σημαντικό βήμα».

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, ο Λευκός Οίκος δήλωσε πως η συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία αποτελεί «ένα δυνητικά σημαντικό βήμα».

Στην ανακοίνωση επισημάνθηκε πάντως πως ο βαρύς οπλισμός πρέπει να αποσυρθεί από την περιοχή, καλώντας την ίδια ώρα την Ρωσία να αποσύρει τους στρατιώτες και τον στρατιωτικό εξοπλισμό.

Μάλιστα, χαρακτήρισε «τεστ» τη συμφωνία αναφέροντας «το πραγματικό τεστ της σημερινής συμφωνίας θα είναι η πλήρης και σαφής εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένου του διαρκούς τερματισμού των συγκρούσεων και της αποκατάστασης του ελέγχου της Ουκρανίας στα σύνορά της με την Ρωσία».

Την ίδια ώρα, στην ανακοίνωση εκφράστηκε η ανησυχία των ΗΠΑ για την κλιμάκωση των εντάσεων σήμερα, η οποία «είναι αντίθετη με το πνεύμα της συμφωνίας»

Τα σχόλια είναι κλειστά.