Ειδησεογραφικό site

Λεηλάτησαν τα μνήματα σε Μεσαρά και Ηράκλειο!

39

Στο έλεος αδίστακτων κακοποιών που κλέβουν  ακόμη και το λάδι από τα… καντήλια, βρίσκονται τα κοιμητήρια στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου! Τους τελευταίους μήνες, όσοι επισκέπτονται τα μνήματα των αγαπημένων τους τα βρίσκουν λεηλατημένα.

Οι μακάβριες κλοπές είχαν ξεκινήσει από το νέο κοιμητήριο του Ηρακλείου, αλλά τελευταία έχουν επεκταθεί και στο νεκροταφείο της Μεσαράς, όπου οι ιερόσυλοι εισβολείς αδειάζουν τα μπρούτζινα καντήλια από το λάδι και στη συνέχεια τα κλέβουν μαζί με τα θυμιατά. Σε πολλές περιπτώσεις, οι δράστες έχουν προκαλέσει ζημιές στα μάρμαρα των τάφων για να κλέψουν ό,τι μεταλλικό έχουν πάνω.

Οι άνδρες της τοπικής Αστυνομίας κάνουν συνεχείς περιπολίες γύρω από τα κοιμητήρια, αλλά οι δράστες εξαφανίζονται κάθε φορά σαν τα… φαντάσματα, αφήνοντας πίσω τους κατεστραμμένα τα μνήματα!

-Μέσα σε λίγες ώρες συνελήφθη ο 26χρονος που εισέβαλε στο αγρόκτημα ενός 71χρονου στην Πτολεμαΐδα και άρπαξε ένα χορτοκοπτικό και ένα θαμνοκοπτικό μηχάνημα, δυο μπαταρίες και ένα μετασχηματιστή αξίας 4.000 ευρώ. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους, ενώ ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.