Ειδησεογραφικό site

Λαφαζάνης: Σκοτεινά κέντρα ονειρεύονται την ανωμαλία στη χώρα

33

 «Σε μία από τις πιο κρίσιμες φάσεις της χώρας βλέπουμε ότι υπάρχουν κάποια σκοτεινά κέντρα που θέλουν νεκρό ένα νεαρό 21 ετών. Κάποια σκοτεινά κέντρα ονειρεύονται την ανωμαλία. Κάποιοι δεν βολεύονται με τις ριζοσπαστικές εξελίξεις που έρχονται», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης παρεμβαίνοντας στην συζήτηση στη Βουλή επί του Προϋπολογισμού του 2015.

«Είστε κυβέρνηση αυταρχικής πυγμής και την επιδεικνύετε με κάθε ευκαιρία», συνέχισε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι «έχετε πελώρια ευθύνη και αυτή την ώρα πρέπει να αναλάβετε αποτελεσματική πολιτική πρωτοβουλία για να δώσετε διέξοδο σε ένα νεαρό άνθρωπο, υπόδικο και κατάδικο – δεν έχει σημασία – που ζητάει εκπαιδευτική άδεια».

«Τι θα κάνετε; Θα τον οδηγήσετε στον θάνατο επειδή ζητάει εκπαιδευτική άδεια ή “θα πείτε το κράτος δεν εκβιάζεται»; Αν θέλετε να πείτε αυτή τη φράση, να την πείτε στην τρόικα, όχι σε ένα νεαρό. Όμως όχι μόνο εκβιαζόσαστε, αλλά υποκύπτετε διαχρονικά στους εκβιασμούς», είπε χαρακτηριστικά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κάλεσε τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «να αντιληφθείτε ότι έχουμε να κάνουμε με ζωή και θάνατο και να πάρετε πρωτοβουλία, μην αρκεστείτε σε μία φράση».

Σχολιάζοντας αρνητικά το κείμενο των 8 Βουλευτών που ζητούσαν συνεννόηση της Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λαφαζάνης θυμήθηκε την παλαιά ταινία γουέστερν και είπε: «το έργο ήταν «και οι 7 ήταν υπέροχοι». Αλλά φαίνεται πως όταν οι 7 γίνονται 8, γίνονται χάλια».

«Έπρεπε να κάνουν την πρότασή τους στα κόμματα του μνημονιακού τόξου, όχι του δημοκρατικού. Όλοι ξέρουν ότι η πρότασή τους είναι φιλί ζωής στην κυβέρνηση και στο μνημόνιο», πρόσθεσε.

Ο κ. Λαφαζάνης είπε πως ζήτησε να επισκεφθεί το εργοστάσιο της Siemens που βρίσκεται στου Ρέντη και του είπαν να στείλει γραπτό αίτημα. Όταν το υπέβαλε στην διεύθυνση της Siemens η απάντησή της ήταν: «σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας. Όμως πάγια τακτική μας είναι να μην συνδιαλέγεται με μεμονωμένα κόμματα». «Μόνο να τα λαδώνει ξέρει, όχι να συνδιαλέγεται», σχολίασε χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η κυβέρνηση «ξεπούλησε τον ΟΠΑΠ με σκανδαλώδη διαγωνισμό και τώρα καζινοποιεί την Ελλάδα με τα φρουτάκια. Αυτό είναι επένδυση; Αυτό, μέσα στην κρίση, είναι διάλυση».

Αναφερόμενος στον Προϋπολογισμό είπε ότι «δεν έχει καμία αξιοπιστία» και υπενθύμισε πως η κυβέρνηση έλεγε ότι το 2015 θα έφευγε από το μνημόνιο, δεν θα υπήρχαν νέα μέτρα και θα έδιωχνε το ΔΝΤ. «Όμως το θέατρο εσωτερικής κατανάλωσης είχε ημερομηνία λήξης», επεσήμανε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.