Ειδησεογραφικό site

Λαφαζάνης: Είμαστε σαν το ΕΑΜ και την Κυβέρνηση του Βουνού (ΒΙΝΤΕΟ)

36

Την παρουσίαση της προγραμματικής διακήρυξης της Λαϊκής Ενότητας έκανε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης την Τετάρτη, παρομοιάζοντας το κόμμα του με ένα πείραμα δημοκρατίας ανάλογο με εκείνο της Κυβέρνησης του Βουνού και ξεκαθαρίζοντας πως προϋπόθεση είναι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Η Λαϊκή Ενότητα γεννήθηκε με ταχύτητα αστραπής προκειμένου να υπάρξει ένα δυνατό και αποφασιστικό εγχείρημα ως ριζοσπαστική απάντηση στο νέο μνημονιακό συνεταιρισμό της απερχόμενης κυβέρνησης με τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

Και πρόσθεσε: «Η Λαϊκή Ενότητα αποτελεί εναλλακτική πρόταση με άμεση κυβερνητική προοπτική, με σοσιαλιστικό ορίζοντα», επισημαίνοντας πως «ξέρουμε ότι κατεβήκαμε στις εκλογές άρον-άρον αλλά βλέπουμε πολύ μακριά».

Επίσης, με τη φράση: «Είμαστε πρωτότυπο πείραμα δημοκρατίας, που πρωτοεμφανίστηκε από το ΕΑΜ και την κυβέρνηση των βουνών», έδωσε το στίγμα της Λαϊκής Ενότητας, τονίζοντας: «Η ΛΑΕ δεν είναι κόμμα, είναι μέτωπο που φιλοδοξεί να αντιπροσωπεύσει αριστερές αντιμνημονιακές δυνάμεις, που στοχεύουν σε νέο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης. Η ΛΑΕ δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει αρχηγικό μόρφωμα και δεν θα γίνει μονολιθικό κόμμα, όπως ορισμένες δυνάμεις της Αριστεράς».

«Επιθυμούμε άμεση συμμετοχή μελών μας στη λήψη αποφάσεων. Είμαστε πρωτότυπο πείραμα δημοκρατίας, που πρωτοεμφανίστηκε από το ΕΑΜ και την κυβέρνηση των βουνών» τόνισε.

Παρόντες ήταν στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ όπου έγινε και η παρουσίαση της προγραμματικής διακήρυξης ήταν ο Στάθης Λεουτσάκος, ο Δημήτρης Στρατούλης, η Νάντια Βαλαβάνη και η Ραχήλ Μακρή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.