Ειδησεογραφικό site

Λαφαζάνης: Έρχεται μείωση 20% στην τιμή του φυσικού αερίου

43

Μείωση της τάξης του 20% σε δύο δόσεις το επόμενο διάστημα λόγω της μείωσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου ανακοίνωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των Ελληνικών Πετρελαίων Γιάννη Παπαθανασίου και τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Κωστόπουλο.

Στη συνάντηση ο κ. Λαφαζάνης έθεσε στην ηγεσία των ΕΛΠΕ και θέμα μείωσης των τιμών των καυσίμων ενώ έκανε λόγο και για μείωση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε πάντως ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα μείωσης των φόρων στα καύσιμα, ενώ έριξε το βάρος στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου λέγοντας ότι είναι πολύ εκτεταμένο και η αντιμετώπισή του συλλογικά από τα συναρμόδια υπουργεία – με μέτρα που θα εξειδικευθούν και στο πλαίσιο των πργραμματικών δηλώσεων – είναι κρίσιμης σημασίας για τα έσοδα του Δημοσίου.

Αναφερόμενος στα Ελληνικά Πετρέλαια ο υπουργός επανέλαβε ότι το ποσοστό των μετοχών που ελέγχει το κράτος (35 %) θα επιστρέψει «από το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ» στο Δημόσιο το οποίο θα αξιοποιήσει το κρίσιμο και στρατηγικό αυτό ποσοστό για να παίξει θετικό ρόλο στα ΕΛΠΕ. Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη τα ΕΛΠΕ είναι ένας γίγαντας για τα μέτρα της Ελλάδας που μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο για την ασφάλεια, την επάρκεια και τη μείωση των τιμών των πετρελαιοειδών.

Ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα διαμορφώσει νέα ενεργειακή στρατηγική, η Ελλάδα θα σταματήσει να είναι δορυφόρος οποιουδήποτε και θα χαράξει την πολιτική της με βάση τις αναπτυξιακές και παραγωγικές της προτεραιότητες. «Θα ασκήσουμε ενεργειακή στρατηγική πολυδιάσταση και πολυεπίπεδη, θα έχουμε ενεργειακές σχέσεις τεσσάρων οριζόντων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.