Ειδησεογραφικό site

Λαπαβίτσας: Tο μνημόνιο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια απαράδεκτη κατάσταση

29

Οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν αλλάξει, τόνισε ο βουλευτής του κόμματος, οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας.

Μιλώντας στον Real FM, και κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη μετά τη συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κ. Λαπαβίτσας σημείωσε:

«Εγώ ξέρω τι λέει το διακηρυγμένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στο οποίο κέρδισε τις εκλογές και τι λέει το κόμμα, οι άνθρωποι με τους οποίους συζητάω μέσα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει παντελώς το Μνημόνιο και ό,τι αυτό σημαίνει».

Σε ερώτηση αν ο κ. Βαρουφάκης «είναι εκτός γραμμής» απάντησε «δεν είπα αυτό το πράγμα» και πρόσθεσε:

«Εγώ αξιολογώ τι συμβαίνει και τι λένε το πρόγραμμα και οι αποφάσεις… Δεν ξέρω πώς ακριβώς το εννοούσε ο κ. Βαρουφάκης. Να τον ρωτήσετε εσείς και θα τον ρωτήσω κι εγώ, όταν τον δω. Εγώ ξέρω ότι το μνημόνιο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια απαράδεκτη κατάσταση και θα σταματήσει να ισχύει. Αυτό ξέρω ότι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό εκλέχθηκα μαζί του».

Ο κ. Λαπαβίτσας, ωστόσο, σημείωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται βαθιές, διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

«Πιστεύω πρώτα ότι θα πρέπει να υπάρξει βαθιά διαγραφή του χρέους. Δεν έχω δει να απορρίπτεται αυτό συνολικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε έχω δει να αλλάζουν οι προγραμματικές θέσεις του» συμπλήρωσε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.