Ειδησεογραφικό site

Λαθραία τσιγάρα και… σπαθιά σε δυο σπίτια στην Αχαΐα

24

Υπόθεση διακίνησης λαθραίων τσιγάρων ερευνούσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών που έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα σε δυο σπίτια στα Σαγαίικα της Δυτικής Αχαΐας, αλλά διαπίστωσαν ότι οι ένοικοί τους παρίσταναν και τον… Ζορό με τα ξίφη που είχαν στην κατοχή τους!

Οι δυο 44χρονοι τσιγγάνοι δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, είχαν όμως το ίδιο… «χόμπι» της παράνομης οπλοκατοχής! Στο σπίτι του πρώτου, οι αστυνομικοί βρήκαν αυτά που περίμεναν -δηλαδή, 198 πακέτα τσιγάρων χωρίς τις ειδικές ταινίες του φόρου κατανάλωσης που κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο Τελωνείο Πατρών για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών. Βρήκαν, όμως, και μια λάμα ξίφους μήκους 0,45 εκατοστών που επίσης κατέσχεσαν.

Στο σπίτι του δεύτερου 44χρονου στην ίδια περιοχή, οι άνδρες της Ασφαλείας δεν βρήκαν λαθραία τσιγάρα. Ανακάλυψαν, όμως, ένα μεταλλικό ξίφος συνολικού μήκους 0,73 εκατοστών και μια καραμπίνα για την οποία δεν υπήρχε νόμιμη άδεια. Και οι δυο συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών με κατηγορίες κατά περίπτωση για παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.