Ειδησεογραφικό site

«Θέατρο» στη εκπομπή του Παπαδάκη: Ο Χαϊκάλης κατήγγειλε προσπάθεια χρηματισμού για εκλογή Προέδρου

45

«Μου έδιναν 700.000 ευρώ μετρητά ως πρώτη δόση και μετά διακανονισμό των δανείων μου στην τράπεζα, αλλά και συμβόλαια με διαφημιστική». Αυτό αποκάλυψε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης.

«Μού έδιναν από δύο εκατομμύρια μέχρι τρία για να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας», συνέχισε μιλώντας στον ΑΝΤ1. Μάλιστα, ο βουλευτής σημείωσε πως «έχω δώσει κατάθεση στον εισαγγελέα εφετών, κ. Παναγιωτόπουλο και στον Ντογιάκο, τον προϊστάμενο εισαγγελίας εφετών Αθηνών».

«Έχουν γίνει δύο συναντήσεις που έχουν καταγραφεί», σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως εκτός από το οπτικό υλικό υπάρχουν και καταγεγραμμένες συνομιλίες που βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Τη «βόμβα» που αναμένεται να ανάψει φωτιές στο πολιτικό σκηνικό και ενώ έχει γίνει ήδη η πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έριξε πρώτα ο  Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος μίλησε αρχικά στον ΑΝΤ1 για απόπειρα χρηματισμού και δωροδοκίας βουλευτών,  προσθέτοντας μάλιστα πως όχι μόνο το έχει ακούσει, αλλά το έχει δει και να συμβαίνει!

Στη συνέχεια, ο γνωστός ηθοποιός έδωσε το όνομα αυτού του βουλευτή, λέγοντας ότι πρόκειται για τον Παύλο Χαϊκάλη, ο οποίος λίγο μετά το επιβεβαίωσε τηλεφωνικά.

«Εχω και έναν άλλο βουλευτή που μέσα από την κουβέντα κατάλαβα ότι  όχι απλώς έγινε απόπειρα χρηματισμού του, αλλά τα πήρε κιόλας», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λαζόπουλος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται για την Ξουλίδου.

«Εχω δει και έχω ακούσει το υλικό. Μιλάμε λίγο χρόνο πριν το δείτε», είπε, μάλιστα, στον ΑΝΤ1, προαναγγέλλοντας ραγδαίες εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο.

«Αυτά τα στοιχεία έχουν κατατεθεί και στον εισαγγελέα», σημείωσε, τέλος, ο  Λάκης Λαζόπουλος.

Πώς σχολίασε τους πολιτικούς

Για τον Γιώργο Παπανδρέου αναρωτήθηκε «τι πρωτοβουλία να αναλάβει… Θα πάει να βάλει το χέρι του στην πρίζα!»

Ερωτηθείς για τον Σταύρο Θεοδωράκη, απάντησε ότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο και σε λίγο θα κάνει σόου στα φανάρια, ενώ για τον Ευάγγελο Βενιζέλο είπε ότι τουλάχιστον είναι ένας νοήμων άνθρωπος.

Η Εισαγγελική έρευνα

Αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου επισκέφτηκε ο Παύλος Χαϊκάλης τον Εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, που έχει αναλάβει τις έρευνες για την υπόθεση χρηματισμού βουλευτών, την περιβόητη “υπόθεση του κουμπαρά”, προκειμένου να του παραθέσει τα στοιχεία της καταγγελίας του περί προσπάθειας χρηματισμού του από τρίτο πρόσωπο.

Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων αρνήθηκε, παρά τις επίμονες ερωτήσεις του Εισαγγελέα, να κατονομάσει τον άνθρωπο που προσπάθησε να τον εξαγοράσει, ενώ ούτε από τα στοιχεία που προσκόμισε προκύπτει η ταυτότητα του ανθρώπου, καθώς ακούγεται μόνον μια ανδρική, μη αναγνωρίσιμη, φωνή.

Η κινητοποίηση της Εισαγγελίας ήταν άμεση, ο κ. Παναγιωτόπουλος ερεύνησε το υλικό που του παραδόθηκε αλλά δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την καταγγελία.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Εισαγγελέα ο κ. Χαϊκάλης οι συζητήσεις μεταξύ του ιδίου και του προσώπου που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει έγιναν σε τρία διαδοχικά ραντεβού, στις 5 και στις 6 Δεκεμβρίου και το τελευταίο στις 13 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Χαϊκάλη, το πρόσωπο που τον προσέγγισε επικαλείτο ονόματα τρίτων πολιτικών για να τον πείσει.

Σε κάθε περίπτωση από την Εισαγγελία τονίζεται ότι παρά την έρευνα που έγινε η καταγγελία Χαϊκάλη δεν στοιχειοθετήθηκε.

Τα στοιχεία στην Αστυνομία

Ενώ ο Παύλος Χαϊκάλης αρνήθηκε να δώσει στον εισαγγελέα το όνομα του επιχειρηματία που σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει, φαίνεται ότι ο κ. Χαϊκάλης κατονόμασε στην Ελληνική Αστυνομία το πρόσωπο του ιδιώτη που προσπάθησε να τον εξαγοράσει με τα αρχικά Γ.Α.

Tο πρόεσωπο που προσπάθησε να δωροδοκήσει τον Παύλο Χαϊκάλη φέρεται να λέγεται Γιώργος Αποστολόπουλος, να είναι τέως τραπεζικός υπάλληλος και τώρα ανεξάρτητος επιχειρηματίας στο χώρο των συναλλαγών.

Το ραντεβού με τον «άγνωστο» επιχειρηματία

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού ο κ.Χαϊκάλης ενημέρωσε τον εισαγγελέα για την προσπάθεια να τον δωροδοκήσουν, κλείστηκε ραντεβού στο οποίο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ επρόκειτο να συναντηθεί με τον ιδιώτη που υποτίθεται ότι ήθελε να τον εξαγοράσει για να ψηφίσει τον υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας. Στο ραντεβού εκείνο, για το οποιο είχε ειδοποιηθεί η Ελληνική Αστυνομία, δεν εμφανίστηκε ο επιχειρηματίας.

Σε κάθε περίπτωση από την Εισαγγελία τονίζεται ότι παρά την έρευνα που έγινε η καταγγελία Χαϊκάλη δεν στοιχειοθετήθηκε.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.