Ειδησεογραφικό site

Λαγκάρντ σε Τσίπρα: Μας θέλετε εδώ; Τι απάντησε ο πρωθυπουργός

30

Σε πενταμερή συνάντηση υπό τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και με τη συμμετοχή των Γερούν Ντάισελμπλουμ, Κριστίν Λαγκάρντ, Μπενουά Κερέ (μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, ο οποίος εν συνεχεία αντικαταστάθηκε από τον επικεφαλής της, Μάριο Ντράγκι), συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι στην πενταμερή συνάντηση έγινε δεκτή ως βάση η ελληνική πρόταση, η οποία καλύπτει συνολικά λίστα μέτρων, λύση χρέους και αναπτυξιακό πακέτο για την Ελλάδα.

Πλέον, οι ελληνικές προτάσεις εξετάζονται λεπτομερώς από τους θεσμούς, έτσι ώστε να αξιολογηθεί η βιωσιμότητά τους και το κατά πόσον μπορούν να αποτελέσουν βάση για να συνεχιστεί ο διάλογος τις επόμενες ημέρες.

Κατά πληροφορίες, στη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε η εξής στιχομυθία ανάμεσα στην Κριστίν Λαγκάρντ και τον Αλέξη Τσίπρα:

– Λαγκάρντ: Μας θέλετε εδώ;

– Τσίπρας: Σας θέλουμε και πρέπει να σας πω ότι εκτιμώ την ειλικρινή σας στάση, παρά το γεγονός ότι είναι σκληρή. Είστε οι μόνοι που έχετε κάνει κριτική, όπως π.χ. για τον πολλαπλασιαστή. Όμως, σας θέλουμε με όλες σας τις απόψεις και όχι μόνο «a la carte». Να πείτε και την άποψή σας για το χρέος και όχι μόνο για τα σκληρά μέτρα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.