Ειδησεογραφικό site

Λαβρόφ: Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Ουκρανία «χωρίς μεσάζοντες»

36

Έτοιμη για απευθείας διάλογο με τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας χωρίς τη μεσολάβηση ΗΠΑ και ΕΕ δηλώνει η Μόσχα δια στόματος Σεργκέι Λαβρόφ.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, η Μόσχα έχει θετική εικόνα για τον Πετρ Ποροσένκο παρακολουθώντας τις δηλώσεις του για την σημασία της επιστροφής στην κανονικότητα των δεσμών της Ουκρανίας με τη Ρωσία και την ανάγκη έναρξης διαλόγου με τις ανατολικές περιφέρειες της χώρας του.

«Δεν έχουμε ανάγκη από διαμεσολαβητές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ «φωτογραφίζοντας» Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες.

Την ίδα ώρα στο Βερολίνο, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάγερ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ρωσία θα σεβασθεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία.

«Ελπίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα γίνουν εκ μέρους της Ρωσίας δηλώσεις που θα δείχνουν ότι η Ρωσία σέβεται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας…Χαίρομαι που η ψηφοφορία διεξήχθη, κατά το πλείστον χωρίς αιματοχυσία, χαίρομαι που δεν χρειάζεται δεύτερος γύρος, που ο νικητής είναι γνωστός…αυτό θα συμβάλει στην αποκλιμάκωση στην Ουκρανία», είπε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

«Ελπίζω ότι ο Ποροσένκο θα είναι σε θέση να αρχίσει σύντομα δουλειά. εχει πολλή δουλειά να κάνει, κυρίως για την έναρξη του διαλόγου για ένα νέο σύνταγμα που η Ουκρανία έχει επειγόντως ανάγκη . Η Ουκρανία έχει επίσης ανάγκη από νέες βουλευτικές εκλογές εντός του έτους», πρόσθεσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.