Ειδησεογραφικό site

Λίστα μιζέριας: Οι πιο… δυστυχισμένες χώρες στον κόσμο

53

 

Η Βενεζουέλα κατέχει και φέτος την πρωτιά για την πιο δυστυχισμένη χώρα στον κόσμο, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στη 19η θέση, σύμφωνα με νέα ανάλυση που δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο Cato.

Ο δείκτης δυστυχίας του Cato κατατάσσει 108 χώρες με βάση τα στοιχεία από το Economist Intelligence Unit και τους υπολογισμούς του Στιβ Χάνκε, καθηγητή Εφαρμοσμένων Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Ο καθηγητής Χάνκε λαμβάνει υπόψιν τον πληθωρισμό, τα επιτόκια χορηγήσεων, τα ποσοστά ανεργίας και στη συνέχεια τα αφαιρεί από την ετήσια αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ για τον καθορισμό της δυστυχίας τους.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, το σκορ δυστυχίας της Βενεζουέλας αυξήθηκε κατά σχεδόν 27 μονάδες φτάνοντας το 106,03, αριθμός που τοποθετεί την χώρα της Λατινικής Αμερικής σχεδόν 40 μονάδες υψηλότερα από την αμέσως επόμενη χώρα. Η εμπόλεμη κατάσταση έχει εκτοξεύσει επίσης την Ουκρανία και τη Συρία στην κορυφή της λίστας. Η ανεργία και τα υψηλά επιτόκια είναι οι κύριοι παράγοντες που μαστίζουν την πλειοψηφία των εθνών που αναφέρονται.

Οι πέντε λιγότερο δυστυχισμένες της λίστας είναι το Μπρουνέι, η Ελβετία, η Κίνα, η Ταϊβάν και η Ιαπωνία. Η Βενεζουέλα κατείχε την πρώτη θέση και το περασμένο έτος, ακολουθούμενη από το Ιράν, τη Σερβία, την Αργεντινή, και την Τζαμάικα.

Ακολουθεί η λίστα με τα 29 πιο δυστυχισμένα έθνη:

Τα σχόλια είναι κλειστά.