Ειδησεογραφικό site

Λάρισα: Αδέλφια είχαν χασίς, όπλα, λαθραία τσιγάρα και πλαστά ευρώ

33

Περιπετειώδης ήταν η επιχείρηση των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών στη Λάρισα για τη σύλληψη δυο αδελφών και ενός ακόμη συνεργού τους που εμπλέκονταν σε παρανομίες για… όλα τα γούστα και κυρίως στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων χασίς και τις αγορές με πλαστά χαρτονομίσματα.

Οι αστυνομικοί είχαν θέσει υπό διακριτική επιτήρηση τα σπίτια ενός 24χρονου και της 26χρονης αδελφής του και, όταν είδαν τον νεαρό να φτάνει με το αυτοκίνητο ενός 23χρονου, προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν. Όμως, εκείνοι μπήκαν στο σπίτι και ο οδηγός του Ι.Χ. διέφυγε από το παράθυρο, ενώ η κοπέλα προσπάθησε να καθυστερήσει τις έρευνες λέγοντας ότι δεν ήταν κανένας μέσα.

Κατά την έρευνα, όμως, βρέθηκε κρυμμένος ο αδελφός της που αντιστάθηκε στους αστυνομικούς, αλλά τελικά βρέθηκε με χειροπέδες όπως και η 26χρονη. Στο σπίτι του νεαρού κατασχέθηκαν τέσσερις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους ενός κιλού και 853,8 γραμμαρίων, ένα πλαστικό πιστόλι replica, μία ηλεκτρονική ζυγαριά, δύο κινητά και 4.020 ευρώ που προέρχονταν από τη διακίνηση ναρκωτικών, ανάμεσα στα οποία βρέθηκαν 13 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Στο σπίτι της 26χρονης, βρέθηκαν 413 πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την ειδική ένσημη φορολογική ταινία, ένα ξύλινο ρόπαλο μήκους 90 εκατοστών, 410 ευρώ και ένα κινητό, ενώ στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του 23χρονου πουκατασχέθηκε βρέθηκαν άλλα 976,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Τα αδέλφια οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας με κατηγορίες κατά περίπτωση για διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή,  παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, υπόθαλψη εγκληματία, κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, αντίσταση και απείθεια, ενώ ο 23χρονος συνεργός τους αναζητείται.

Κρυμμένα στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του είχε 230 πακέτα τσιγάρων για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί φόροι και δασμοί, είχε ένας 51χρονος που συνελήφθη στην Ελευθερούπολη Καβάλας από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος και παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.