Ειδησεογραφικό site

Κώδωνας κινδύνου για απώλεια εξαμήνου από τη Νομική Σχολή Αθηνών

44

Τον κίνδυνο απώλειας του εξαμήνου και της εξεταστικής του Φεβρουαρίου λόγω των επαναλαμβανόμενων καταλήψεων επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Διονυσία Καλλινίκου.

Όπως αναφέρει σύμφωνα με τον νόμο η διδασκαλία των μαθημάτων απαιτεί τη συμπλήρωση δεκατριών εβδομάδων.

Την αντίθεσή τους στην πρακτική των επαναλαμβανόμενων καταλήψεων και τη διακοπή της πανεπιστημιακής λειτουργίας εκφράζουν, σε άλλη ανακοίνωση, τα θεσμικά όργανα και οι καθηγητές της Νομικής Σχολής Αθηνών.

«Τα προβλήματα του δημόσιου πανεπιστημίου, υπαρκτά και επείγοντα, δεν επιλύονται με τη διακοπή του εκπαιδευτικού έργου αντιθέτως, επιδεινώνονται δραματικά» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, γίνεται λόγος και για ολιγωρία της Πολιτείας που σε συνδυασμό με την «αδυναμία ομαλής διεξαγωγής της διδασκαλίας, τις δυσχέρειες στην ερευνητική διαδικασία, την  αυθαιρεσία» ακυρώνουν την προσπάθεια της Νομικής Σχολής να συνεχίσει να συναγωνίζεται επάξια με ομοταγή Ιδρύματα της αλλοδαπής.

«Όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθηγητές και φοιτητές, μαζί και όχι απέναντι, καλούμαστε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, αρνούμενοι να συμπράξουμε έστω και με την ανοχή μας στην παγίωση ενός κλειστού ή ανοικτού κατά την αυθαίρετη βούληση ορισμένων Πανεπιστημίου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.