Ειδησεογραφικό site

Κύπρος: Χάκερ έκλεψε 644.000 δολάρια από ναυτιλιακή εταιρεία

28

Έρευνες για το πώς χάθηκαν περισσότερα από μισό εκατομμύρια δολάρια από κυπριακή ναυτιλιακή εταιρία διεξάγει η Κυπριακή αστυνομία. Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, η ναυτιλιακή εταιρία έκανε έμβασμα το χρηματικό ποσό των 644 χιλιάδων δολαρίων, ώστε να πληρώσει τα καύσιμά της σε εταιρία στην Αφρική όπου βρίσκονταν τα πλοία της.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπεύθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Γιάννης Σωτηριάδης, όπως προκύπτει μέσα από τις έρευνες, άγνωστος χάκερ φαίνεται να απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στη ναυτιλιακή εταιρία με το οποίο ζητούσε να προχωρήσουν με το έμβασμα σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό. Η ναυτιλιακή εταιρία, σύμφωνα με την αστυνομία, έκανε το έμβασμα στον συγκεκριμένο λογαριασμό σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις και τα χρήματα εξαφανίστηκαν.

Η κλοπή αποκαλύφθηκε όταν η εταιρία καυσίμων ζήτησε με νέο ηλεκτρονικό μήνυμα να της στείλουν τα χρήματα για τα καύσιμα που προμήθευσε τα πλοία. Η ναυτιλιακή εταιρία απάντησε ότι είχε κάνει εμβάσματα στις 28 και 29 Ιουλίου, αλλά η εταιρία δεν τα πήρε ποτέ. Μέλη της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν σε ποιον έχουν καταλήξει τα 644,000 δολάρια, τα οποία όπως διαφάνηκε μέχρι στιγμής βρίσκονται στην Πολωνία. Για την υπόθεση έχει ζητηθεί η συνδρομή και της Interpol.

Τα σχόλια είναι κλειστά.