Ειδησεογραφικό site

Κύπρος: Πάνω από 40% θα είναι το ποσοστό αποχής

34

Με αραιή προσέλευση ψηφοφόρων συνεχίζεται από τις 7 π.μ. η ψηφοφορία για την ανάδειξη των έξι Κυπρίων αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η ψηφοφορία θα διακοπεί για μια ώρα το μεσημέρι ενώ τα 1.077 εκλογικά κέντρα θα κλείσουν στις 6 μ.μ.

Με βάση δημοσκοπήσεις, το ποσοστό αποχής θα είναι πάνω από 40% και ενδεχομένως μεγαλύτερο από το 40,6% που ήταν στις προηγούμενες ευρωεκλογές.

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κώστας Νικολαΐδης δήλωσε ότι στην αποχή των προηγούμενων εκλογών θα προστεθεί και ένα μεγάλο μέρος των Τουρκοκυπρίων ψηφοφόρων που ψηφίζουν για πρώτη φορά. Αναμένεται ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό των σχεδόν 60.000 Τουρκοκυπρίων θα προσέλθουν στις κάλπες.

Σχεδόν 540.000 είναι Ελληνοκύπριοι ψηφοφόροι, 59.000 Τουρκοκύπριοι και 7.000 επτακόσιοι κοινοτικοί, κυρίως Έλληνες και Βρετανοί.

Τα ανεπίσημα αποτελέσματα των εκλογών στην Κύπρο, όσον αφορά στα κομματικά ποσοστά θα γίνουν γνωστά γύρω στις 9 μ.μ. αλλά επίσημα θα ανακοινωθούν τα μεσάνυχτα, ενδεχομένως με τα ονόματα αυτών που θα έχουν εκλεγεί, μετά το κλείσιμο των καλπών στην Ιταλία, όπου η ψηφοφορία θα τερματισθεί τα μεσάνυκτα (ώρα Κύπρου).

Τα σχόλια είναι κλειστά.