Ειδησεογραφικό site

Κύπρος: Μνημόνιο συνεργασίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπέγραψε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος

39

Μνημόνιο Συναντίληψης με τον υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, Γεώργιο Λακκοτρύπη, με στόχο την ευρεία συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, υπέγραψε σήμερα στη Λευκωσία ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Η συνεργασία αυτή ξεκινά άμεσα με την παραχώρηση από την Ελλάδα στην Κύπρο της άδειας χρήσης και την τεχνογνωσία του αναβαθμισμένου περιγράμματος της ψηφιακής πλατφόρμας «StartUpGreece», με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην Κύπρο.

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου, ο κ. Κωνσταντινόπουλος δήλωσε: «Εκπροσωπώ σήμερα εδώ, την Ελλάδα της ανάκαμψης και της καινοτομίας. Την Ελλάδα που, με σταθερά βήματα, βγαίνει από την κρίση. Τους Έλληνες που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, τολμούν, υιοθετούν καλές πρακτικές και τις μοιράζονται. Μία νέα γενιά επιχειρηματιών, αλλά και δημόσιων λειτουργών, που εργάζονται σκληρά για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον. Δημιούργημα αυτής της Ελλάδας είναι η ψηφιακή πλατφόρμα StartUpGreece, μια δράση με εξαιρετικά αποτελέσματα στην Ελλάδα, τα οποία συνοψίζονται ενδεικτικά σε: 50 εκδηλώσεις για την προώθηση της απασχόλησης, περίπου 630.000 μοναδικούς επισκέπτες και πάνω από 5.500 μέλη στην κοινότητα του StartUpGreece. Απώτερος σκοπός της σημερινής παραχώρησης από την Ελλάδα στην Κύπρο της άδειας χρήσης του προτύπου της ψηφιακής πλατφόρμας και της τεχνογνωσίας είναι η διασύνδεση της επιχειρηματικής κοινότητας των δύο χωρών».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος συναντήθηκε και με τον υφυπουργό παρά τω προέδρω, Κωνσταντίνο Πετρίδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία των ερευνών του ορυκτού πλούτου στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και για την πορεία επίλυσης του Κυπριακού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.