Ειδησεογραφικό site

Κύμα αντιδράσεων μητροπολιτών για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

99

Οι φωνές των μητροπολιτών εναντίον του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, αρχίζουν να πληθαίνουν και έχουν ως στόχο -πρωτίστως- τον Αντώνη Σαμαρά και δευτερευόντως τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Την Πέμπτη ο μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό σε έντονο ύφος, αλλά δεν είναι ο μόνος. Ακόμα πιο σκληρά, όμως, είναι τα λόγια που του απευθύνει ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό αναφέρει: ««Ελπίζω να συνειδητοποιήσετε ότι εμμένοντας στο άθλιο αυτό νομοθέτημα πωλείτε σε τιμή ευκαιρίας την ψυχή σας για μερικούς μήνες πρωθυπουργίας». Ειδικά για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών ο ιεράρχης εξαπολύει επίθεση τόσο στον Αντ. Σαμαρά όσο και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, υποστηρίζοντας ότι με τις συγκεκριμένες τροπολογίες προβλέπεται η προστασία των ομοφυλόφιλων.

«Διαμαρτυρόμεθα, διότι αναλάβατε εσείς μετά του φίλου κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και ρόλο «Δημιουργού», αφού με το υπό κρίση σχέδιο νόμου καθιερώνεται στην έννομη τάξη της Ορθοδόξου Χριστιανικής Ελλάδος από τη δική σας κυβέρνηση και έτερος γενετήσιος-σεξουαλικός προσανατολισμός και ετέρα ταυτότητα φύλου εκτός του ανδρός και της γυναικός και ανακηρύσσεται η ψυχοπαθολογική εκτροπή και η αντιαισθητική μίμηση του ετέρου φύλου ως προστατευόμενο έννομο αγαθό από την ελληνική έννομη τάξη», αναφέρει ο μητροπολίτης.

Ο κ. Σεραφείμ, που εμφανίζεται πλέον ως κατήγορος της Χρυσής Αυγής, επαναλαμβάνει τον χαρακτηρισμό του «παγανιστικού και ναζιστικού κόμματος» εκφράζοντας πάντως την άποψη ότι το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο κόμμα. Η λύση ωστόσο, όπως αναφέρει, θα βρεθεί με τη ριζική αντιμετώπιση των αιτιών, δηλαδή «την ασύδοτη επέλαση στη χώρα παρανόμων μεταναστών και την τραγική ύφεση που συνεχίζονται και έχουν μεταβάλει την πατρίδα σε γκέτο χαμένων ψυχών».

Το ρατσιστικό παραλήρημα κορυφώνεται από τον μητροπολίτη Πειραιώς με απίστευτους χαρακτηρισμούς κατά της ομοφυλοφιλίας: «ασεβής οντότητα», «ψυχοπαθολογική εκτροπή», «αντιαισθητική μίμηση του έτερου φύλου ως προστατευόμενο έννομο αγαθό από την ελληνική έννομη τάξη».

Συνεχίζοντας, ο μητροπολίτης Πειραιώς εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη μη αναφορά στο νομοσχέδιο «στις γενοκτονίες του ποντιακού και μικρασιατικού Ελληνισμού και των Αρμενίων», ενώ συγχαίρει τους 38 βουλευτές της ΝΔ που αντέδρασαν στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Σε ανάλογο πνεύμα, κινείται και ο μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας, ο οποίος ζητά σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτηρίζει «ελεεινό».

Ο συγκεκριμένος ιεράρχης επικεντρώνεται στο σύμφωνο συμβίωσης το οποίο, όπως σημειώνει, είναι «ενάντιο προς την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας», προσθέτοντας μάλιστα πως ο λαός και οι κληρικοί δεν θα αφήσουν τον λαό «να αγωνίζεται μόνος του για την υπεράσπιση των δώρων πού έλαβε από τον Θεό». Σημειώνει επίσης ότι όλοι είναι εναντίον του πρωθυπουργού για το νομοσχέδιο αυτό, το οποίο «θα μας απαγορεύει να πούμε ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι «κύνες»».

Τέλος, οι μητροπολίτες Αιτωλοακαρνανίας και Κυθήρων στην κοινή επιστολή τους αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, ενώ δηλώνουν ότι συντάσσονται με τις απόψεις του μητροπολίτη Πειραιώς.

Οι δύο μητροπολίτες αναφέρουν ότι δεν είναι ώρα για νομικά επιχειρήματα εναντίον του νομοσχεδίου, διότι ήδη έχουν γραφτεί κείμενα τα οποία καταδεικνύουν την αντινομιμότητα και αντισυνταγματικότητά του.

Σύμφωνα με το romfea.gr επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, απέστειλαν ακόμη δύο μητροπολίτες, οι Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς και Κυθήρων Σεραφείμ. Την «οδυνηρή έκπληξη» και την αντίθεσή του εξέφρασε και ο μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.