Ειδησεογραφικό site

Κύκλωμα ηρωίνης: Σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων το «βαθύ λαρύγγι»

112

Αγνωστος πληροφοριοδότης οδήγησε την αστυνομία στον εντοπισμό του κυκλώματος ναρκωτικών που είχε στην κατοχή του 1,1 τόνο ηρωίνης το οποίο ήθελε να διοχετεύσει σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Όπως έγινε γνωστό, ο άντρας που έδωσε στις αρχές πληροφορίες για τα όσα λάμβαναν χώρα στη βίλα του 40χρονου στη Φιλοθέη και στην αποθήκη του στο Κορωπί και βοήθησε στην εξάρθρωση της μεγάλης οργάνωσης εμπορίας ναρκωτικών έχει μπει πλέον σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το «βαθύ λαρύγγι» γνώριζε πολλά για τη δράση του κυκλώματος, ωστόσο, δεν επικοινώνησε από την αρχή με τις ελληνικές αρχές για την υπόθεση, αλλά με ξένη Υπηρεσία, φοβούμενος μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ήθελε να στρέψει το ενδιαφέρον των αρχών και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, στις οποίες δρούσε το κύκλωμα.

Οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν για το ζήτημα από την Αμερικανική DEA και στη συνέχεια, άντρες του Λιμενικού Σώματος ανέλαβαν την υπόθεση σε συνεργασία με ομοσπονδιακούς πράκτορες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών τους, παρακολουθώντας ένα μαύρο τζιπ Mercedes, είδαν ότι ο ιδιοκτήτης του το πάρκαρε στην κεντρική καφετέρια της Φιλοθέης, φορτωμένο με πακέτα ηρωίνης.

Το όχημα οδηγούσε ένας από τους συλληφθέντες και το άφησε στο συγκεκριμένο σημείο, προκειμένου να το παραλάβουν και Τούρκοι μεγαλέμποροι και στη συνέχεια να το οδηγήσουν στην αποθήκη-συσκευαστήριο του Κορωπίου.

Μάλιστα, εκείνη την ημέρα, οι λιμενικοί ήταν έτοιμοι να επέμβουν, ωστόσο, ο πληροφοριοδότης τους είπε πως οι αποστολές των φορτίων από την Κωνσταντινούπολη ακόμα δεν είχαν ολοκληρωθεί και υπήρχες περίπτωση να χαθεί με μία βεβιασμένη κίνηση όλη η προσπάθεια.

Έτσι, οι αρχές περίμεναν μέχρι την περασμένη Πέμπτη, όταν και ο πληροφοριοδότης του είπε ότι είχε έρθει η ώρα να δράσουν, αφού το σύνολο της ηρωίνης είχε αποθηκευτεί στη βίλα.

Στον εισαγγελέα πέντε άτομα για την υπόθεση

Εν τω μεταξύ, στην εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν σήμερα ο πρωί, υπό «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας, τα πέντε από τα συνολικά έντεκα άτομα, που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πρόκειται για τον 40χρονο εφοπλιστή, την πρώην σύζυγο και την πεθερά του, την οικιακή βοηθό και έναν φίλο της πρώην συζύγου του.

O συνήγορος των κατηγορουμένων Σάκης Κεχαγιόγλου, εισερχόμενος στα δικαστήρια Πειραιά, είπε ότι οι εντολείς του δηλώνουν την πλήρη αθωότητά τους σε σχέση με την κατηγορία που αντιμετωπίζουν.

Όπως τόνισε, οι συλληφθέντες θεωρούν ότι ενεπλάκησαν άδικα σε μία ιστορία η οποία έλαβε υπερβολικές διαστάσεις, και ότι θα φανεί στις απολογίες η αλήθεια και η ακρίβεια των ισχυρισμών τους. Σε ερώτηση για τις μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών που βρέθηκαν στην οικία τους, ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε ότι θα πρέπει να κατηγορηθεί αυτός ο οποίος τις έλαβε και αυτό θα το βρει η ανάκριση.

Πάντως, σύμφωνα με τις δηλώσεις του συνηγόρου της οικογένειας του εφοπλιστή, η βασική υπερασπιστική γραμμή είναι ότι η οικογένεια αρνείται κάθε ανάμειξη με τα ναρκωτικά.

Υποψιάζονται, ωστόσο, ότι τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στην οικία τα έβαλε κάποιος ο οποίος είχε πρόσβαση στο σπίτι, «φωτογραφίζοντας» εργαζόμενους.

Σημειώνεται ότι, για την ποσότητας ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 1.133,420 κιλών και αξίας άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ, θα οδηγηθούν αύριο στην εισαγγελία Πειραιά πέντε Τούρκοι υπήκοοι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.