Ειδησεογραφικό site

Κόντρα στη Βουλή – Κατριβάνου: Είστε νεοναζιστές – Ζαρούλια: Είστε σταλινικά μορφώματα

26

Στα χαρακώματα ανταλλάσσοντας χαρακτηρισμούς όπως «νεοναζιστές και «σταλινικά μορφώματα» βρίσκονται από νωρίς το πρωί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής που μετέχουν στην κοινοβουλευτική επιτροπή και επεξεργάζονται το νομοσχέδιο για την παροχή ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών.

Η αρχή έγινε όταν η αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου αναφερόμενοι στους Ελληνες του Πόντου μίλησε για Ρωσοπόντιους. «Ρωσοπόντιοι, οι Έλληνες του Πόντου κυρία Υπουργέ; Εσείς έχετε το δικαίωμα να τους αποκαλείτε όπως θέλετε αλλά εμείς αν αποκαλέσουμε κάποιους άλλους όπως εμείς νομίζουμε μας επιτίθεστε» απάντησε ο Ηλ. Παναγιώταρος με την υπουργό να του επισημαίνει: «Μην πιάνεστε από αυτά για να κάνετε διακριτή την παρουσία σας». Στην συνέχεια, η εισηγήτρια του κυβερνητικού κόμματος Βασιλική Κατριβάνου είπε μεταξύ άλλων πως «είναι αναμενόμενο η Χρυσή Αυγή να είναι αντίθετη στο νομοσχέδιο διότι, όπως είπε ο Εισηγητής της η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών μισεί την Ελλάδα.

Δεν ανεχόμαστε από τους εχθρούς της Δημοκρατίας να μιλάνε για εχθρούς της πατρίδας». Οι αναφορές της φαίνεται πως έθιξαν την Ελένη Ζαρούλια που δήλωσε πως «το κίνημα της Χρυσής Αυγής είναι εθνικιστικό» και απευθυνόμενη προς τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «σταλινικά μορφώματα που παρεκτρέπονται». «Είμαι προσβεβλημένη λόγω της λέξης μορφώματος. Αυτό είναι προσβολή. Η λέξη μόρφωμα και για μένα και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ότι είστε νεοναζιστικό μόρφωμα το λέει η δράση σας, το καταστατικό σας και το πόρισμα Ντογιάκου» ανταπάντησε η κ. Κατριβάνου.

«Αρκετά την ανεχτήκαμε» φώναξε ο Ηλίας Παναγιώταρος. Όποιος το αρνείται αρνείται την δημοκρατία» φώναξε και η κ. Κατριβάνου. «Η δημοκρατία μας έχει στην τρίτη θέση. Άιντε από ‘δω» ακούστηκε από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής ενώ στη συνέχεια ο κ. Λαγός της Χ.Α είπε ότι η κ. Κατριβάνου αποκάλεσε τη Χ.Α με όρο που η ίδια δεν αποδέχεται. «Δεν μας προστατεύει κανείς. Εγώ θα φέρω το καταστατικό μας κι αν δεν είναι όπως τα λέει η κ. Κατριβάνου τότε θα μας ζητήσει συγγνώμη» είπε ο κ. Λαγός με τον κ. Κατσώτη του ΚΚΕ να αποδίδει όσα έγιναν σε απόπειρα των υποδίκων βουλευτών της Χ.Α να στήσουν σόου ενόψει της δίκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.