Ειδησεογραφικό site

Κόντρα μελών της ΧΑ-αντιφασιστών στην ορκωμοσία Μπουτάρη

45

Σε έντονο κλίμα και φόντο συνθήματα και ύβρεις από μέλη της ΧΑ και αντιρατσιστικών οργανώσεων τελέστηκε η ορκωμοσία του Γ. Μπουτάρη στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Αντιπαράθεση με συνθήματα και ύβρεις ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και μέλη αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων σημειώθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της τελετής ορκωμοσίας.

Τους δύο εξώστες της αίθουσας έχουν καταλάβει, οι χρυσαυγίτες από τη μια και οι αντιφασίστες από την άλλη, και φωνάζουν συνθήματα η μία πλευρά εναντίον της άλλης.

Οι χρυσαυγίτες λένε «όχι φυλακές για τους εθνικιστές» και οι αντιφασίστες απαντούν «ούτε στα συμβούλια, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

Οι αντιφασίστες έχουν απλώσει τρία πανό, τα οποία υπογράφουν η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Οι οπαδοί της ΧΑ ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις μπήκε στην αίθουσα ο βουλευτής του κόμματος και δημοτικός σύμβουλος Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Η ανταλλαγή συνθημάτων και ύβρεων συνεχίστηκε για αρκετή ώρα εν αναμονή της έναρξης της τελετής ορκωμοσίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.