Ειδησεογραφικό site

«Κόκκινο Δίκτυο»: Η συμφωνία με τους δανειστές εγκλωβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ

27

Για στροφή στον σοσιαλφιλελευθερισμό κατηγορεί την κυβέρνηση με ανακοίνωσή του το «Κόκκινο Δίκτυο» του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τα μέλη και τις οργανώσεις του κόμματος σε απειθαρχία και πάλη ώστε να ανατρέψουν στην πράξη την κυβερνητική πολιτική.

Πρόκειται για ένα ηχηρό μήνυμα διαφωνίας στους κόλπους της Κουμουνδούρου αναφορικά με τις δεσμεύσεις, που ανέλαβε η ελληνική πλευρά στο πρόσφατο Eurogroup. Σύμφωνα με το κείμενο με τίτλο, «Η συμφωνία με τους δανειστές εγκλωβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική του σοσιαλφιλελευθερισμού», η συμφωνία με τους εταίρους μας ακυρώνει «τη δυνατότητα υλοποίησης των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης, ενώ ανατρέπεται η κατεύθυνση της συνεδριακής απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ, που όριζε την ακύρωση των Μνημονίων και των συνοδευτικών νόμων ως πρώτο βήμα για τη συνολικότερη ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών λιτότητας».

Ειδικότερα, οι ενστάσεις αφορούν καταρχήν στη «γενικευμένη αποδοχή των ιδιωτικοποιήσεων που ανατρέπει μια μακρόχρονη πολιτική του Σύριζα».

Ως προς την αγορά εργασίας, «ακυρώνεται η σαφής προεκλογική δέσμευση για αποκατάσταση του κατώτατου μισθού», στον τομέα της φορολογικής πολιτικής,  «εξαερώνονται οι δεσμεύσεις της Θεσσαλονίκης για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, για κατάργηση του χαρατσιού στο πετρέλαιο θέρμανσης, για αποκατάσταση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ», ενώ στο ζήτημα των τραπεζών, «εξαερώνεται η συνεδριακή θέση του ΣΥΡΙΖΑ για δημόσιο έλεγχο».

Στο πλαίσιο αυτό και απέναντι στη συμφωνία στο Eurogroup και στο συνοδευτικό πρόγραμμα «μεταρρυθμίσεων», το «Κόκκινο Δίκτυο» του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη βάση του κόμματος να απαντήσει: «ΟΧΙ! Και να κρατήσουν στη συνέχεια μια στάση απειθαρχίας, μια στάση εργατικής και λαϊκής πάλης που θα επιδιώκει την ανατροπή αυτής της δεσμευτικής πολιτικής στην πράξη».

Στόχοι αυτής της στάσης ορίζονται «α) κατάργηση των μνημονίων και των συνοδευτικών μέτρων λιτότητας β) καμιά θυσία για το ευρώ γ) αριστερή ριζοσπαστική πολιτική με βάση τις αποφάσεις του συνεδρίου και τις δεσμεύσεις της ΔΕΘ», γιατί, όπως αναφέρεται, «η συμφωνία στο Eurogroup και οι δεσμεύσεις που σήμερα αναλαμβάνονται, θα οδηγήσουν μέσα στο τετράμηνο της περιόδου «γέφυρας» σε εξασθένηση των σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνική βάση που τον έσπρωξε στη νίκη».

Τα σχόλια είναι κλειστά.