Ειδησεογραφικό site

Κωνσταντοπούλου:Τρομοκράτης είναι η κυβέρνηση-Υψηλάντης:Θέλετε δολοφόνους για συμμάχους

45

Οξύτατο επεισόδιο ανάμεσα στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλο, τον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Υψηλάντη και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέβη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τον ποινικό και σωφρονιστικό κώδικα.

Η ένταση ήταν τόσο μεγάλη ώστε ενεπλάκη και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μιχάλης Ταμήλος, καθώς ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μόλις ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση έσπευσε στο μέρος του επαλαμβάνοντας ότι πρέπει να παραιτηθεί άμα δεν μπορεί να ελέγξει την διαδικασία.

Στο ίδιο έντονο ύφος ο Μ. Ταμήλος απάντησε: «Τι θέλεις; Να χειροδικήσω; Να γίνω Μαρκογιαννάκης; Άμα δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα μαζί της, τι της χώνεσαι; Θα τσακωθώ εγώ με την Κωνσταντοπούλου για να κάνω τα δικά σου τα παιχνίδια;».

Ενεπλάκη ακόμη και ο υπουργός Δικαιοσύνης που αντέδρασε όταν η Ζ. Κωνσταντοπούλου αποκάλεσε το ΠΑΣΟΚ «υποστυλώματα της κυβέρνηση». «Η κυβέρνηση δεν χρειάζεται υποστυλώματα, έχει πολύ γερές βάσεις», τόνισε ο Χαράλαμπος Αθανασίου. «Γι’ αυτό θα πάει στον πάτο», απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ανοχή απέναντι σε δολοφόνους τρομοκράτες, με αφορμή το ότι οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης και Βασιλική Κατριβάνου στήριξαν το αίτημα του Σάββα Ξηρού, να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του κατ’ οίκον, λόγω την προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο Κ. Τριαντάφυλλος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να διαχωρίσει τη θέση του και να κρατήσει αποστάσεις από τους δύο βουλευτές. Στο ίδιο κλίμα και ο εισηγητής της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης είπε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «θέλουν τους τρομοκράτες συμμάχους τους». Η Ζ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι ο μεγαλύτερος τρομοκράτης είναι η κυβέρνηση και κατήγγειλε «ηθελημένα προβοκατόρικη» δήλωση εκ μέρους του Κ. Τριαντάφυλλου.

«Είναι λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να μην διαχωρίζει τη θέση του από βουλευτές που καταθέτουν σε ανοικτές δίκες υπερασπιζόμενοι τους καταδικασθέντες για τρομοκρατία. Πρέπει να υπάρξει πολιτική καταδίκη ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή σε δολοφόνους. Δεν είναι δυνατόν με την ανοχή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να περνά στην κοινωνία η αντίληψη ότι η πολιτεία δεν τους συμπεριφέρεται με επιείκεια όταν αυτοί δολοφονούσαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κρατήσει αποστάσεις και να καταδείξει ότι καταδικάζει», είπε ο Κ. Τριαντάφυλλος.

«Ρίχνει λάδι στη φωτιά ο Κ. Τριαντάφυλλος….», σχολίασε η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

«Δεν ακούγεται τίποτα ούτε για Αξαρλιάν ούτε για Μπακογιάννη…», αντέτεινε ο Β. Υψηλάντης. «Εμείς δεν πρόκειται να χάσουμε την ψυχραιμία μας. Αυτό που ειπώθηκε από τον Κ. Τριαντάφυλλο αν είχε ειπωθεί από άλλον θα είχαν σηκωθεί και τα έδρανα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει πολύ καλά που τοποθετείται. Δεν συγχέει την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τις καταδίκες που βάλουν κατά της ζωής. Η τακτική ρίχνω λάδι στη φωτιά και στοχοποιώ κοινωνικούς πολιτικούς χώρους, έχει οδηγήσει στο να φτάνει η κυβέρνηση να αναφέρεται σε ανθρώπους που έχουν αθωωθεί 5 φορές και να τους λένε τρομοκράτες…», τόνισε η Ζ. Κωνσταντοπούλου. «Για τον κ. Ξηρό λέμε», διευκρίνισε ο Κ. Τριαντάφυλλος.

«Αυτή είναι προβοκατόρικη λογική. Βγήκε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τον κρατούμενο που αναφέρεστε και λέει ότι παραβιάζεται η ευρωπαϊκή σύμβαση με τις συνθήκες κράτησης του. Λέτε η χώρα να την παραβιάζει; Αυτή είναι λογική που θα μας βρει αντίθετους», επέμεινε η Ζ. Κωνσταντοπούλου. «Θέλουνε τους τρομοκράτες συμμάχους τους. Είναι υπερασπιστές τους. Είναι ντροπή…», παρενέβη ο Β. Υψηλάντης.

«Τη μεγαλύτερη τρομοκρατία στον απλό ελληνικό λαό την ασκεί η δική σας κυβέρνηση. Αυτή η εμπρηστική δήλωση είναι απαράδεκτη, είναι ηθελημένα προβοκατόρικη. Εμείς ούτε στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα υποχωρήσουμε ούτε θα χάσουμε την πυξίδα μας. Σε αυτή την χώρα κουκούλες δεν φόρεσε ποτέ η Αριστερά. Αλλού αυτές οι αναφορές, σε αυτούς που συμπράττετε», δήλωσε η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

«Είναι εμφυλοπολεμικές τακτικές αυτές που θέλει να επαναφέρει η κυρία Κωνσταντοπούλου. Τα θύματα της τρομοκρατίας δεν μπορούν να μιλήσουν», είπε ο Β Υψηλάντης.

«Σας όρισαν εσάς εκπρόσωπο τους; Αυτό το λαϊκισμό οι συνήγοροι των θυμάτων δεν τον είχαν ποτέ», επέμεινε η Ζ. Κωνσταντοπούλου με τον Β. Υψηλάντη να απαντά: «εσείς λαϊκίζετε».

«Εσείς φέρατε την χώρα σε αυτή την κατάσταση», διέκοψε η Ζ Κωνσταντοπούλου, ενώ ο Β Υψηλάντης σχολίασε: «μέχρι εκεί φτάνει το ηθικό πολιτισμικό σας δίκαιο».

Η αντιπαράθεση συνεχίσθηκε λίγο αργότερα με τον Κ. Τριαντάφυλλο να ισχυρίζεται ότι «τα τελευταία 50 χρόνια κανένα στέλεχος δημοκρατικού κόμματος δεν έχει πάει υπερασπιστής κανενός τρομοκράτη». Η Ζ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «σπίλωση και συκοφάντηση ενός πολιτικού χώρου» και υπενθύμισε ότι «με το πρόσχημα της τρομοκρατίας έχουν γίνει διώξεις και σε μέλη και σε υψηλά ιστάμενους του ΠΑΣΟΚ». «Είστε άξιος συνεργάτης των πρωτεργατών αυτή της σπίλωσης. Άξιος ο μισθός σας», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αυτά που λέτε θυμίζουν τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή», ανταπάντησε ο Κ. Τριαντάφυλλος.

Λίγο πριν κηρυχθεί η λήξη της συνεδρίασης ο Κ. Τριαντάφυλλος ζήτησε από τον πρόεδρο της επιτροπής Μ. Ταμήλο να ανακαλέσει στην τάξη την κ. Κωνσταντοπούλου, διαμαρτυρόμενος ότι τον διακόπτει και δεν μπροει να μιλήσει.

«Το έχω κάνει πολλές φορές και για τους δυό σας . Σας έχω ανακαλέσει στην τάξη» απάντησε ο Μ. Ταμήλος και κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.