Ειδησεογραφικό site

Κωλοτούμπες και σλάλομ από τον «πρωταθλητή» Αλέξη Τσίπρα – Το χρονικό του ΕΝΦΙΑ του τέως πρωθυπουργού (ΒΙΝΤΕΟ)

110

 

Τόσο οι απαντήσεις του, όσο και η στάση του σώματός του όταν μιλάει για τον ΕΝΦΙΑ, δείχνουν ότι είναι ένα θέμα που φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Αλλωστε είναι τόσα αυτά που έχει πει για αυτόν τον φόρο, που ίσως να έχει χάσει και ο ίδιος το μέτρημα, πόσο μάλλον ο λαός που παρακολουθεί… Εκτός από τις υποσχέσεις ότι θα τον καταργούσε, ενδιαφέρον έχει και η προσωπική του στάση στο θέμα και όλα όσα έχει πει, και συνεχίζει να λέει για το τι έπραξε όσον αφορά το χαράτσι στα ακίνητα.

Αλλωστε μόνος του ξεκίνησε τις αποκαλύψεις, όταν ήδη από το 2011 δήλωνε σε ομιλίες του: «Δηλώνω ότι σε σχέση με το χαράτσι στα ακίνητα, θα καταθέσω το μέρος του λογαριασμού μου που αναλογεί στη ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων. Και το μέρος που αφορά το χαράτσι, θα το καταθέσω ως δωρεά στο ΚΕΘΕΑ».

Το ίδιο είχε δηλώσει και σε συνέντευξη στην ΝΕΤ αλλά και στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη Πρωταγωνιστές το 2012 που είχε πει: «Οχι δεν το πλήρωσα σε ένα μικρό ακίνητο που είχα γονική παροχή». Ωστόσο τον Φεβρουάριο του 2013 στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά είχε αλλά ξει τροπάριο λέγοντας ότι ζει στο νοίκι και πως το είχε πει τότε παραδειγματικά. Είχε μάλιστα το θράσος να πει: «Την πατήσατε, εγώ ζω στο νοίκι!».

 

Μάλιστα ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το ΚΕΘΕΑ ο οργανισμός είχε απαντήσει με έγγραφό του ότι  «στην μεγάλη τους πλειονότητα οι δωρεές που κατατίθενται σε τραπεζικούς λογαρισμούς του ΚΕΘΕΑ είναι ανώνυμες, ενώ από τον έλεγχο των αρχείων για τις επώνυμες καταθέσεις δεν προέκυψε κατατεθειμένη μέχρι σήμερα δωρεά από τον κ. Αλέξη Τσίπρα».

Χθες στο ντιμπέιτ όταν ερωτήθηκε από τον Αντώνη Σρόιτερ συγκεκριμένα για το ακίνητο που είχε γονική παροχή ο πρώην πρωθυπουργός κύριος Αλέξης Τσίπρας περιορίστηκε να πει πως ο ΕΝΦΙΑ «είναι ένας παράλογος φόρος» ενώ δικαιολόγησε την περίφημη προτροπή του να μην πληρώνουν οι πολίτες το χαράτσι, όπως είχε πει ότι θα κάνει ο ίδιος (του το θύμισε ο Αντώνης Σρόιτερ), λέγοντας ότι ήταν μια πράξη αντίστασης, όταν υπήρχε περιθώριο για να προσθέσει, χαμηλόφωνα: «Το ακίνητο δεν ήταν στην ιδιοκτησία μου».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.