Ειδησεογραφικό site

Κυρ. Μητσοτάκης: Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι δήμοι που δεν επιτρέπουν τον έλεγχο

34

Στην εισαγγελία Αρείου Πάγου πρόκειται να διαβιβάσει ο Κυρ. Μητσοτάκης τις εκθέσεις των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για τους δήμους που δεν επιτρέπουν τον έλεγχο μετατροπής συμβάσεων, όπως προανήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στο Mega.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, οι έλεγχοι επικεντρώνονται σε δέκα δήμους που είχαν το μεγαλύτερο αριθμό μετατροπών συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. «Σε πέντε δήμους δεν επετράπη η είσοδος στους ελεγκτές. Έχω τις εκθέσεις από το Σώμα Ελεγκτών και θα τις διαβιβάσω στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου», είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι «όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ο κ. Μητοστάκης στηλίτευσε για μία ακόμη φορά τη στάση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου και υποστήριξε πως υπάρχει ένα «πολιτικό μέτωπο δημάρχων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και λένε όχι στον έλεγχο».

«Η νομιμότητα δεν είναι α λα καρτ. Νομιμότητα είναι να εφαρμόζεις τους ψηφισμένους νόμους της Βουλής. Τι είδους νομιμότητα είναι αυτή όπου έρχεται μία Περιφερειάρχης και λέει ότι αρνείται να εφαρμόσει τον ψηφισμένο από τη Βουλή νόμο;», διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι «όταν εκλέγεσαι σε θέση ευθύνης πρέπει να αναλαμβάνεις και τις ευθύνες αυτού του αξιώματος».

Για τους μισθούς των νεοπροσλαμβανομένων στο Δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως «είναι λάθος» τα νούμερα που ακούγονται, καθώς, «δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις». Επεσήμανε πάντως πως «θα πρέπει να ξαναδούμε πτυχές του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων» και πως η αναπροσαρμογή του «είναι αντικείμενο συζήτησης».

Ερωτηθείς σχετικά με τα περί διαφωνιών με το ΠΑΣΟΚ για το θέμα των κατώτερων αποδοχών στο Δημόσιο, ανέφερε πως γίνονται συζητήσεις με στελέχη του κόμματος, στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης, αλλά , όπως είπε, ο ίδιος δεν βγάζει δελτία τύπου γι’ αυτές τις συναντήσεις, αφού δεν έχει καταλήξει κάπου. «Καλό είναι μέχρι να καταλήξουμε κάπου να κρατάμε αυτούς τους προβληματισμούς εν οίκω», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πάντως ότι ο ίδιος έχει στο υπουργείο του υφυπουργό από το ΠΑΣΟΚ, την κ. Χριστοφιλοπούλου, με την οποία συνεργάζεται «εξαιρετικά».

Τα σχόλια είναι κλειστά.